Rally Italia Sardegna

Italia, 13 iun. - 16 iun. 2019
www.rallyitaliasardegna.com


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Sebastien Ogier conduce Raliul Italiei dupa primele noua speciale

Data: 08 Iunie 2018 / World Rally Championship

Andreas Mikkelasen incepuse foarte bine intrecerea italiana, castigand doua din cele patru probe de dimineata si instalandu-se pe prima pozitie a clasamentului. Norvegianul a beneficiat de pneurile soft, cele mai potrivite in conditiile de noroi, si avea la mijlocul zilei un avans de 14 secunde in fata lui Thierry Neuville, in timp ce Ott Tanak era al treilea, la inca 2.4 secunde in urma. Desi primul pe drum, Neuville nu a fost atat de tare dezavantajat ca si cum ar fi fost in conditii de macadam uscat. Sebastien Ogier ocupa la mijlocul zilei cea de-a cincea pozitie, la 23 de secunde in urma liderului.

Doar o proba (de 22.12 km) i-a trebuit campionului mondial sa urce pe pozitia intai a clasamentului, la revenirea din parcul de service. PS5 a avut o aderenta foarte scazuta, plina de noroi si cu multe zone cu apa. Ogier a castigat aceasta proba cu un avans de 12.2 secunde in fata lui Esapekka Lappi, cel venit al doilea. Mikkelsen cazuse doar pe pozitia secunda, insa pe cea de-a saptea proba a fost nevoit sa abandoneze din motive tehnice. Neuville revenise astfel pe a doua pozitie, dar ecartul fata de Ogier a crescut treptat. Pe ultima proba a zilei, belgianul a gresit si a pierdut aproape 10 secunde, urmand sa porneasca sambata cu un handicap de 18.9 secunde.

Ott Tanak se afla pe locul 3 inainte de PS9, atunci cand o aterizare in urma unei saritori l-a facut sa loveasca prea tare pamantul, fiind nevoit sa se retraga. Coechipierul sau, Jari-Matti Latvala i-a luat locul, fiind urmat de compatriotul Esapekka Lappi. Si Teemu Suninen a iesit din joc tot pe ultima speciala a zilei, cand a sarit afara de pe traseu. Mads Ostberg a incheiat ziua pe 5, cu doar 3.2 secunde in fata lui Hayden Paddon.

Simone Tempestini si Sergiu Itu au participat pentru prima data intr-un raliu cu noul Citroen C3 R5. Din pacate motorul masinii i-a tradat, fiind nevoiti sa se retraga. Totusi, celalalt C3 R5 merge bine, Stephane Lefebvre fiind lider in WRC2, cu 14 secunde in fata lui Jan Kopecky.

Ziua de sambata propune sapte speciale, urmand ca invingatorul sa se decida duminica, dupa parcurgerea a inca 4 probe.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri