Rally Italia Sardegna

Italia, 13 iun. - 16 iun. 2019
www.rallyitaliasardegna.com


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier si Neuville sunt desparitit de doar 3.9 secunde inaintea zilei finale din Raliul Italiei

Data: 09 Iunie 2018 / World Rally Championship

Cei 42 de km programati duminica in Raliul Italiei vor fi foarte interesanti, urmand sa decida castigatorul. In cursa stransa sunt liderul Sebastien Ogier si cel aflat la mai putin de 4 secunde in urma sa, Thierry Neuville. Ultimul loc pe podium a fost la fel de disputat insa Jari-Matti Latvala a iesit din joc dupa incheierea ultimei speciala, Esapekka Lappi ramanand solitar pe 3.

Daca Sebastian Ogier avea la finalul zilei de vineri un avans de 18.9 secunde, Thierry Neuville a recuperat pana la mijlocul zilei de sambata 14 secunde. Diferenta dintre ei s-a mai redus cu 2 secunde, pana la 2.9 secunde, dupa prima proba de dupa-amiaza, dar o pana i-a indepartat din nou. Duelul a continuat iar belgianul a castigat utimele doua speciale pentru ca finalul zilei sa-l prinda la 3.9 secunde in urma primului loc. Asadar, cele 4 probe de maine, impartite in doua bucle, vin cu o miza foarte mare. 

Jari-Matti Latvala a ocupat pe parcursul intregii zile cea de-a treia pozitie, insa a dus un duel similar cu coechipierul sau de la Toyota, Esapekka Lappi. La finalul ultimei probe, Latvala avea un avans de 5.3 secunde dar problemele alternatorului l-au impiedicat sa mai ajunga in parcul de service si l-au fortat sa abandoneze. Se pare ca aceatsa problema a fost cauzata de impactul cu un bolovan de pe traseu. In aceste conditii, Lappi urca pe 3, la 41.6 secunde in urma lui Neuville si la peste un minut in fata lui Hayden Paddon. La randul sau, neozeelandezul trebuie sa lupte pentru a-si patra pozitia nou dobandita, Mads Ostberg fiind la doar 2.1 secunde in spatele sau.

Jan Kopecky este lider detasat in WRC2, dupa ce Stephane Lefebvre a abandonat de dimineata. Reveniti in super rally dupa ce ieri au abandonat tehnic, si fara vreo miza in afara de acomodarea cu noua masina, Simone Tempestini si Sergiu Itu au avut al treilea timp al categoriei pe PS13 (proba de doar 1.42 km) si al saselea timp pe alte doua probe mai lungi.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri