Corsica Linea - Tour de Corse

Franta, 28 mar. - 31 mar. 2019
www.tourdecorse.com


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ce final! Neuville a castigat Raliul Italiei, trecand in fata lui Ogier pe ultima speciala.

Data: 10 Iunie 2018 / World Rally Championship

Cea de-a saptea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri a oferit cel mai strans final din acest sezon. Desi nu s-a aflat deloc la conducerea raliului in primele 19 speciale, Thierry Neuville s-a apropiat constant de liderul Sebastien Ogier, devansandu-l in urma Power Stage-ului. Avansul lui Neuville in fata lui Ogier la finalul raliului a fost de doar sapte zecimi de secunda. Pe ultima treapta a podiumului a urcat Esapekka Lappi.

Raliul Italiei a stat sub semnul ploii in ziua de vineri, Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC) fiind mai rapid decat rivalii sai. Singurul care s-a descurcat mai bine a fost Andreas Mikkelasen (Hyundai i20 WRC) insa pilotul norvgian a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice. La finalul zilei de vineri, Ogier se afla in pozitia de lider, cu un avans de 18.9 secunde in fata liderului clasamentului general WRC, Thierry Neuville. Pilotul belgian al echipei Hyundai s-a apropiat pana la 2.9 secunde de campionul en titre Ogier insa o pana l-a facut sa se departeze. Totusi, la final de sambata, Neuville revenise la 3.9 secunde de locul intai, ceea ce crestea cu mult interesul tuturor pentru ziua finala.

Desi au avut rezutate apropiate, Thierry Neuville a reusit sa castige fiecare din cele patru speciale de duminica, Sebastien Ogier venind de fiecare data al doilea. Totusi, belgianul doar ii "ciupise" zecimi de secunda pilotului M-Sport, nereusind sa treaca in fata inainte de proba finala. Inainte de Power Stage, Ogier conducea raliul italian, avand opt zecimi de secunda avans. Asadar, totul s-a decis pe ultimii kilometri ai intrecerii Neuville iesind castigator dupa ce a fost mai rapid cu o secunde si jumatate decat rivalul sau. La cele 25 de puncte pentru primul loc i s-au adaugat inca 5 pentru cel mai bun timp de pe Power Stage, Neuville consolidandu-si prima pozitie a clasamentului WRC.

Ultimul loc pe podium i-a revenit lui Esapekka Lappi. Tanarul pilot finlandez s-a luptat pentru aceasta pozitie cu colegul sau de la Toyota, Jari-Matti Latvala, insa acesta din urma a abandonat  pe drumul de legatura cu parcul de service, la finalul zilei de sambata, din cauza unei probleme tehnice. Al patrulea loc i-a revenit lui Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC), care a trecut de Mads Ostberg tot in ultima zi de concurs. In urma lui Ostberg s-a casat colegul sau de la Citroen, Craig Breen, iar cele 10 minute de penalizare l-au adus pe Jari-Matti Latvala pe sapte. Ott Tanak incepuse bine raliul din Sardinia insa a incheiat doar pe 8, dupa ce vineri s-a retras in urma lovirii Toyotei sale.

Urmatoarea etapa WRC se va desfasura dupa pauza de vara, in Finlanda, la final de iulie.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri