Grand Prix of France

Le Castellet, 23 iun. - 23 iun. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Vettel a castigat in Canada si a trecut in fruntea clasamentului general

Data: 10 Iunie 2018 / Formula 1

Sebastian Vettel a condus Marele Premiu al Canadei de la un capat la celalalt, obtinand victoria si devansandu-l pe Lewis Hamilton din fruntea clasamentului general al Formulei 1. Pilotul Ferrari a fost insotit pe podium de Valtteri Bottas si de Max Verstappen.

Vettel a plecat din pole position si a avut o evolutie dominanta, lipsita de emotii. Bottas si Verstappen s-au duelat roata la roata in primele viraje insa ulterior ecartul dintre cei doi s-a marit, olandezul nereusind sa se mai apropie periculos de Bottas. Cea de-a patra pozitie i-a revenit celui de-al doilea pilot Red Bull, Daniel Ricciardo profitand de ritmul scazut al lui Hamilton din prima parte a cursei, pe care l-a depasit in timpul schimbului de pneuri. Hamilton a acuzat la inceput scaderea puterii propulsorului sau. Dupa ce a fost depasit de Ricciardo, pilotul britanic a fost amenintat si de Kimi Raikkonen insa a reusit sa isi pastreze pozitia.

Cei de la Renault au fost "best of the rest", Nico Hulkenberg incheind pe a saptea pozitie iar Carlos Sainz pe cea de-a opta. Lui Esteban Ocon i-a revenit a noua pozitie iar ultimul punct pus in joc a fost luat de Charles Leclerc.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri