Raliul Moldovei Bacau

Bacau, 21 iun. - 22 iun. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Nu renunta, Adi!"

Data: 12 Iunie 2018 / Raliuri

Ne-am vazut aseara si am povestit. Mi-ai spus ca nu mergi la Bacau si ca esti suparat pe situatie. Ca nu iti place sa pierzi o lupta prin neprezentare. Mi-ai spus ca ai nevoie de 3000 de euro sa faci etapa si nu ai banii astia. M-am gandit sa te sun, dar e tarziu si dupa ce ai fost trezit de la sase dimineata s-ar putea sa dormi, asa ca iti scriu acum si o sa citesti articolul dimineata…

Ei zic sa mergi. Stiu ca nu tine doar de tine dar asculta-ma! Da, masina ta consuma 100l/100km. Ai avea nevoie de cazare, de mecanici, de duba, de masina de recunoasteri etc. Gandeste-te din cealalta directie! La ce poti sa renunti? Cazare? Gasim niste rude, prieteni unde sa dormiti fara bani. Faceti sandvisuri de acasa, luati un Logan de recunoasteri si faceti doar o trecere. Ai inscrierea platita, asa mi-ai spus, inclusiv shakedown-ul. Nu mergi la shakedown decat o tura, sa vezi ca e ok masina. Mergi fara asistenta. Stii atata mecanica incat sa vezi cu ochii tai daca ai o problema, gasesti pe cineva care sa te ajute cateva minute in parc, puneti si voi mana si mergi sa termini. Sunt noua concurenti la clasa 11 deci puncte iei oricum. Nu e sportiv sa te gandesti ca vor abandona din adversari dar experienta ne spune ca se va intampla asta. E adevarat ca sansele sunt sa fii chiar tu unul din cei care abandoneaza tehnic dar macar ai facut tot ce a tinut de tine. Nu ai pierdut prin neprezentare, ci prin lupta.

Ai doi adversari mari si lati in campionat. Sebi Barbu si Bogdan Nastase. Sebi o sa mearga tare. Nu te bati cu el. Bogdan va merge si el cat de tare o sa simta. Daca nu te prezinti, Sebi are toate sansele sa castige si sa te egaleze la puncte iar Bogdan o sa te intreaca in clasament si daca abandoneaza. Mai ai si alti adversari dar sezonul acesta inca este al tau. Mai sunt doua raliuri de asfalt unde esti pe treaba ta si daca nu o sa gasesti bani atunci poti sa renunti, fiind deja cu datorii, dar eu zic ca acum sa mergi in orice conditii. Stii foarte bine ca daca la Arad te-ai fi tarat pana la finis ai fi luat cel putin 12 puncte. Asa sa faci si aici si iti dai ragaz de o luna sa gasesti solutii. Dar vei cauta solutii din postura de lider al clasamentului unei clase importante, cu multi competitori, si puternici. La coasta ai dovedit ce ai avut de dovedit. Acum ai sansa sa dovedesti ca esti bun si la raliu. Nu ai nevoie de 3000 de euro. Ai nevoie de mult mai putin. Nu poti sa duci asa un sezon, dar o etapa, una care sa te tina in carti, o poti face. Si daca iti iese?! Daca masina va merge si o sa faceti un rezultat bun. Stii si tu ce satisfactia ai avea. Rares te sustine, iti impinge masina daca trebuie numai sa spui ca nu vrei sa renunti. Masina o ai pregatita, gume ai… la naiba cu sportul profesionist! Acum supravietuiesti ca sa poti lupta si in alta zi.

Ce zici, faci un efort?

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri