Raliul Argesului

Arges, 12 apr. - 13 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini, din Raliul Sardinei la Raliul Moldovei Bacău

Data: 14 Iunie 2018 / Raliuri

Weekendul trecut, s-a desfășurat în Sardinia a șaptea etapă din acest sezon al WRC și prima în care Simone Tempestini a pilotat noul Citroen C3 R5. Dacă majoritatea echipajelor din campionatul mondial au intrat deja în vacanța din timpul sezonului, Simone Tempestini și Sergiu Itu profită de pauză pentru a reveni în CNR, concurând, în perioada 15-16 iunie, în Raliul Moldovei - Bacău.
Raliul Italiei Sardinia a fost unul total atipic în această ediție: de la praful caracteristic ajungându-se, din pricina ploilor, la noroi și un nisip extrem de alunecos. Cu probe speciale, ale căror caracteristici s-au schimbat foarte mult de la o trecere la alta, această etapă din WRC a dovedit că este într-adevăr una dintre cele mai dificile din întregul an.


Scopul lui Simone în Sardinia a fost să se obișnuiască cu noua mașină, pusă la dispoziție de Citroen Racing, și să acumuleze experiență cu fiecare probă specială. Ca urmare a unor probleme tehnice, echipajul românesc a fost nevoit să se retragă în a doua parte a zilei de sâmbătă. În perioada care urmează,Simone și Sergiu se vor pregăti pentru următoarea etapă din WRC, Raliul Finlandei (26-29 iulie), iar mâine, 15 iunie, cei doi iau startul în Raliul Moldovei - Bacău, a patra etapă din CNR 2018.


Q&A


Cum privești Raliul Sardiniei, a fost o experiență în care ați învățat foarte multe despre Citroen C3 R5?
”Chiar dacă nu am avut parte de raliul pe care mi l-am dorit, Raliul Sardiniei a fost unul frumos, m-a încântat din multe puncte de vedere. În prima fază, am rămas cam surprins de cât de înguste erau probele speciale, dar în timpul raliului am început să mă obișnuiesc. A fost o provocare destul de mare, pentru că am luat startul cu o mașină nouă într-un raliu pe care nu îl cunosc foarte bine, iar etapele din campionatul mondial sunt foarte grele, chiar și în momentul în care le cunoști cât de cât. Noi, eu și Sergiu,
suntem la început ca echipaj, el este la primele lui raliuri în WRC, are nevoie de experiență, și ne pare rău că nu am putut parcurge toate probele speciale.”


În WRC urmează în luna iulie Raliul Finlandei, un raliu pe care îl cunoști mult mai bine comparativ cu Raliul Sardiniei, ce așteptări ai de la mașină acolo?
”Urmează etapa din Finlanda, un raliu pe care îl cunosc mult mai bine și unul care îmi place. Așteptările pe care le voi avea de la mașină acolo depind de testele dinaintea raliului. În Sardinia, din păcate, nu am avut posibilitatea să testez foarte mult mașina, iar în Finlanda îmi doresc să pot face acest lucru. În Raliul Sardiniei am concurat cu un setup pregătit de alți piloți, care au dezvoltat mașina mai mult decât mine, și a fost mai greu, iar pentru Raliul Finlandei vom avea posibilitatea să ne pregătim altfel și cu siguranță vom încerca să fim cât mai competitivi cu putință.”


Mâine veți lua startul în Raliul Moldovei, etapă în care vei reveni la Citroen DS3 R5, cum privești acest raliu?
”Da, în CNR, suntem la Bacău, după etapa de la Arad, am ajuns pe doi în clasamentul general. Avem două victorii la Brașov și la Cluj și ne dorim ca a treia să fie cea de la Bacău. Va fi foarte greu, pentru că echipajele din acest an sunt foarte bine pregătite și noi vom face tot ce putem ca să ajungem la finalul raliului pe locul unu. Campionatul Național de Raliuri este o prioritate pentru mine.”
Raliul Moldovei, Bacău,(15-16 iunie) este a doua etapă pe macadam din CNR 2018 și are în total 17 probe speciale, care însumează 136,71 km, fiind și o etapă în care se acumulează puncte pentru European Rally Trophy.

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri