Raliul Argesului

Arges, 12 apr. - 13 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Conspiratia"

Data: 04 Iulie 2018 / Raliuri

“Uita-te inspre locul unde vrei sa ajungi! Nu te uita in interiorul virajului, nu te uita la pericol, uita-te inspre solutie!” Se aplica in toate domeniile, in toate activitatile. Nu doar cand pilotam ar trebui sa ne obisnuim sa facem asa, ci intotdeauna. Daca ma uit in exteriorul virajului, inspre locul unde vreau sa ajung pentru urmatorul viraj, mainile vor face ce este de facut sa ma duca acolo. Piciorul drept va fi mai repede pe acceleratie, trasa va fi mult mai curata si eu mult mai pregatit pentru ce va urma.

   Daca ma concentrez doar pe obstacolele de acum, o sa vad si o sa simt doar cat de greu imi este sa le depasesc. Daca ma uit departe, o sa vad obstacolele de acum ca pe o treapta necesara pe care trebuie sa urc ca sa merg mai departe. Sa zicem ca vreau sa invat limba germana, de la zero. Ar trebui sa imi imaginez cat de des pot ca vorbesc germana, sa ma vad intr-un local din Bavaria purtand o conversatie relaxata despre ce urmeaza sa comand, sau cu un client important cu care toti comunica prin semne si in romgleza de balta pana apar eu si salvez elegant situatia. Nu sa ma tot gandesc cat de ilogice sunt regulile, cat de greu le retin, cat de multe cuvinte poate sa aiba limba aceasta. “Keep your eyes on the prize!” ar suna mai simplu. Atata timp cat esti “focusat” (cum se spune in limba romana corporatista) pe rezultat, ai mult mai multe sanse sa il obtii fata de situatiile in care te pierzi in amanunte, te “focusezi” pe nedreptati, pe piedici, pe lipsa de “infrastructura” etc. Sau intr-un al treilea fel, sa ne amintim de faimosul “Daca iti doresti ceva cu adevarat, tot universul conspira pentru visul tau.” Conspiratia o conduci chiar tu, instinctiv, cand fiind cu ochii pe rezultatul final, elimini natural tot ce este balast si iti apropii reusita cu fiecare moment care trece.

  Ieri, cand ma intorceam cu Dodo Pitigoi de la testul cu Porsche-le lui magnific, m-a intrebat la un moment dat “Daca ai putea sa alegi competitia si masina cu care sa participi, si ai avea posibilitatea sa alegi orice, raliu, circuit, coasta, ce ai alege?”. Am stat si m-am gandit putin si mi-am dat seama ca daca nu am raspunsul gata sa izbucneasca fara niciun fel de ezitare, ceva nu fac bine. Undeva o taraganez, sunt in “no man’s land”. Am raspuns dupa cateva momente “Coasta, cu un Subaru de 600CP ca a lui Pastrana”. Dupa vreo o ora am revenit si i-am spus: “Nu. As alege un Audi RS3 LMS TCR si as concura la coasta.” Oricum, era deja tarziu, ochii mei nu erau pe “premiu”, nu ma uitam inspre exteriorul virajului asa ca universul nu are cum sa conspire pentru ceva ce eu nu visez…

  Dodo a visat sa concureze cu un Porsche si a ajuns sa isi indeplineasca visul. O sa spuneti ca lui i-a fost mai usor, ca si altii viseaza la asta si cu toate conspiratiile posibile, tot nu vor ajunge sa-i dea bice unui Porsche 911 GT3 la o competitie. Iar eu nu pot sa fiu de accord cu asta. Daca am ajuns sa fiu eu la volanul unei asemenea masini, chiar asa “taraganat” cum sunt in aceasta perioada, sa pot sa merg cu ea pe traseul unei etape de viteza in coasta inchisa doar pentru noi, de aici pana la o etapa adevarata este o distanta de doar…. stiti voi, si sunteti oricare capabili sa o faceti! 

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri