Trofeul Rasnov

Rasnov, 06 apr. - 07 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Trofeul Sinaia: Silviu Dumitrescu, cel mai rapid in antrenamente

Data: 21 Iulie 2018 / Coasta

Pilotand o Osella PA 21/E2, Silviu Dumitrescu a obtinut cel mai bun timp al antrenamentelor cronometrate din cadrul Trofeului Sinaia, cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop. In urma sa s-au clasat cei doi rivali ai categoriei 2 Roti Motrice - tractiune spate, Costi Stratnic (Dacia Logan STCC) si Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge). Ploaia cazuta in cantitati mari a amanat inceperea antrenamentelor si a fortat organizatorii sa anuleze ultima din cele trei manse de antrenamente.


                                                        Foto: Bogdan Barabas (abimages.ro)

Pentru a cincea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta 2018, concurentii au revenit la Sinaia, pe singurul traseu integral urban. Lista de inscrieri a numarat 80 de piloti, marea absenta fiind reprezentata de chiar liderul clasamentului general, Andrei Dumitrescu. Acesta este momentan in recuperare dupa ce saptamana trecuta a suferit o accidentare. Prima zi a Trofeului Sinaia a fost afectata de conditiile meteo. Daca recunoasterile s-au desfasurat pe asfalt uscat, concurentii au fost nevoiti sa urce pe un traseu ud in antrenamentele cronometrate. Iar asta doar dupa ce ploaia torentiala s-a potolit iar programul a fost decalat. Pentru stabilirea ordinei de start din mansele de concurs de maine s-au luat in calcul cei mai buni timpi ai celor doua manse de antrenamente desfasurate sambata.


                                                        Foto: Bogdan Barabas (abimages.ro)

Fratele lui Andrei Dumitrescu, Silviu, ne-a aratat ca se intelege tot mai bine cu Osella, masina pe care  a adus-o in acest an in campionat. El a stabilit in urma celei de-a doua urcari de dupa amiaza timpul de referinta al antrenamentelor, 2:04.823. Silviu Dumitrescu a fost mai rapid cu 1.963 secunde decat cel mai apropiat urmaritor, Costi Stratnic. Pilotul Yacco Racing, invingator anul trecut aici, a fost cel mai rapid concurent al grupei H, devansandu-si cu noua zecimi rivalul de la GT, pe Mihai Leu. Asadar, inca o data Dacia STCC a fost mai rapida decat Ferrari-ul 458 Challenge. Avand inca masina (Skoda Fabia R5) in configuratie de asfalt dupa Raliul Harghitei, Titi Aur testeaza la Sinaia in conditii de concurs. El a ajuns la finish cu cel de-al patrulea timp, fiind urmat de Emil Nestor (Radical SR8 V8). De mentionat ca timpii lui Mihai Leu, Titi Aur si Emil Nestor au fost foarte apropiati, cei trei aflandu-se intr-un interval cu foarte putin mai mare de o zecime de secunda.


                                                        Foto: Bogdan Barabas (abimages.ro)

Lui George Cretu (Mitsubishi Lancer EVO VIII) i-a revenit a sasea pozitie a clasamentului cumulat al antrenamentelor in timp ce Andrei Serban (Skoda Fabia), cel mai rapid pilot al unei masini cu tractiune fata, s-a clasat al saptelea la OPEN. Andrei Marian si al sau Speedcar GT1000 a fost al optulea, in fata lui Lucian Radut (Mitsubishi Lancer EVO VIII) care a efectuat doar prima urcare de antrenamente. Radut ocupa in acest moment a doua pozitie a clasamentului general CNVC 2018, la doar doua puncte in urma lui Andrei Dumitrescu, cu mari sanse de a urca maine in pozitia de lider.

Ion Nicolae (Mitsubishi Lancer EVO X) incheie top 10 al antrenamentelor, fiind singurul pilot al grupei N din primii zece clasati. Si campionul en-titre, Paul Andronic (Mitsubishi Lancer EVO) a facut tot o singura urcare de antrenamente, a cinsprezecea pozitie a clasamentului antrenamentelor fiind una irelevanta.

Ziua de duminica programeaza un total de patru urcari. In prima parte a zilei vor avea loc inca doua manse de recunoasteri iar invingatorul Trofeului Sinaia se va decide in urma celor doua manse de concurs care au startul programat pentru 13:15, respectiv 15:30. 

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri