Rally Guanajato Mexico

Mexic, 07 mar. - 10 mar. 2019
www.rallymexico.com


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Raliul Finlandei: Tanak vs. Ostberg show

Data: 28 Iulie 2018 / World Rally Championship

Ziua de vineri a Raliului Finlandei a oferit o frumoasa lupta pentru locul intai, Ott Tanak si Mads Ostberg schimbandu-si primele doua pozitii de patru ori pe parcursul zilei. Dupa 11 probe speciale si aproape 130 kilometri cronometrati, Tanak conduce raliul celor o mie de lacuri cu un avans de 5.8 secunde in fata lui Ostberg. Campionul en titre Sebastien Ogier se afla momentan pe a sasea pozitie, la aproape un minut un urma liderului, iar Thierry Neuville pe a zecea pozitie, cu un handicap de aproape doua minute. Simone Tempestini a urcat pana pe 7 in WRC2.

La volanul Toyotei Yaris WRC, Ott Tanak s-a instalat in frunte chiar dupa superspeciala de joi si conducea la mijlocul zilei cu 1.1 secunde, chiar daca Mads Ostberg (Citreon C3 WRC), avusese prima pozitie cu doar o proba inainte. Norvegianul a mai condus intrecerea in a doua parte a zilei insa Tanak a revenit de fiecare data si a incheiat ziua in fata.

Pentru cei doi rivali la titlul mondial nu a fost o zi prea buna, atat Thierry Neuville cat si Sebastien Ogier avand parte de o aderenta scazuta, fiind primii pe drum. Neuvile a ratat un viraj si a lovit un copac, terminand ziua al zecelea. Ogier s-a descurcat mai bine si are un minut avans in fata belgianului, dar a incheiat ziua de vineri pe a sasea pozitie.

Jari-Matti Latvala se afla pe locul 3, la 17.3 secunde in urma lui Ostberg si la 13.3 secunde in fata lui Hayden Paddon. Si Paddon cu Teemu Suninen si-au schimbat intre ei pozitiile de cateva ori insa tanarul finlandez a ramas la 9.7 secunde in fata pilotului Hyundai pe finalul zilei. Elfyn Evans va incepe ziua de sambata de pe a saptea pozitie in timp ce pe opt il gasim pe Esapekka Lappi.

Echipajul Simone Tempestini / Sergiu Itu se afla pe a 15-a pozitie a clasamentului WRC2 dupa superspeciala de joi insa pe parcursul zileia urcat constant in ierarhie. Daca la mijlocul zilei cei doi romani erau pe 10, la finalul PS11 urcasera pana pe 7. Ei se afla la peste 3 minute in urma liderului Kalle Rovanpera, primind si o penalizare de 10 secunde pentru o intarziere la punctul de control orar.

Ziua de sambata propune o dubla trecere pe o bucla de 4 speciale ce si insumeaza 143 km cronometrati.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri