Rally Guanajato Mexico

Mexic, 07 mar. - 10 mar. 2019
www.rallymexico.com


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Raliul Finlandei: Tanak, avans de 39 de secunde inainte de ziua finala

Data: 28 Iulie 2018 / World Rally Championship

Pe parcursul zilei de sambata, Ott Tanak si-a extins avansul in fruntea Raliului Finlandei. Cu doar 45.72 km ramasi de parcurs duminica si avand 39 de secunde in fata lui Mads Ostberg, pilotul estonian este foarte aproape de obtinerea celei de-a doua victorie din acest sezon al campionatului mondial. Ostberg nu este la fel de increzator ca isi poate pastra locul secund dupa ce Jari-Matti Latvala s-a apropiat la 5.4 secunde.

Ziua de sambata a Raliului Finlandei a fost alcatuita dintr-o dubla trecere pe patru probe speciale. In prima parte a zilei, Ott Tanak "a zburat", castigand toate cele 4 probe. Mads Ostberg a incercat sa tina pasul dar la jumatatea zilei avea 23.7 secunde in urma estonianului. In cea de-a doua parte a zilei Tanak a mers la conservarea rezultatului dar, chiar si asa, s-a mai indepartat de Ostberg. Victoriile de proba de dupa-masa le-au fost rezervate pilotilor locali, Jari-Matti Latvala castigand o speciala iar Esapekka Lappi trei consecutive. Daca, in conditii normale, locul intai nu mai poate fi pierdut de Tanak, locul secund inca se joaca. Latvala mai are de recuperat doar 5.4 secunde pentru a-l ajunge pe Ostberg, asa ca va fi foarte interesant de urmarit duminica duelul celor doi.

Esapekka Lappi se afla pe a opta pozitie a clasamentului la finalul zilei de vineri insa evolutia excelenta de astazi l-a adus pana pe 4, devansandu-i pe cei din fata sa "pe bune", fara sa beneficieze de abandonul vreunuia dintre ei. Cel mai bine clasat Hyundai este cel pilotat de Hayden Paddon, care ocupa a cincea pozitie, la 15.5 secunde in fata primului Ford, al lui Teemu Suninen. Sebastien Ogier ocupa doar locul al saptelea loc, urmat de Elfyn Evans si de Craig Breen. Thierry Neuville incheie top 10 WRC.

Categoria WRC2 a fost condusa de Kalle Rovanpera de dupa PS2 si pana la PS19. Pe penultima speciala de sambata, pilotul de doar 17 ani a suferit o defectiune a suspensiei, telescopul, arcul si alte componente sarindu-i prin capota in timpul concursului. Rovanpera Jr. a facut o improvizatie pentru a parcurge cei 15 km ramasi, adica PS19, insa a mai avut o problema si pe aceasta speciala. Capota masinii sale s-a desprins iar vizibilitatea i-a fost afectata. A reusit insa sa incheie ziua pe a patra pozitie si cu un handicap de aproape 3 minute. Lider al categoriei este tot un finlandez, Eerik Pietarinen. Simone Tempestini si Sergiu Itu au inceput ziua de pe a opta pozitie dar au abandonat pe PS14 dupa un accident.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Karting

Altele

  • Stiri