Raliul Moldovei Bacau

Bacau, 21 iun. - 22 iun. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

A fost perfect pentru Sibiu Rally Team

Data: 10 Octombrie 2018 / Raliuri
  • Puncte in clasamentul general si locul 2 la clasa 3 pentru echipajul Razvan Trisnevschi - Dan Magos

  • Locul 2 pentru Cosmin Salistean - Stefan Raita clasa A1 - Rally 2

  • Locul 5 pentru Dragos Ghigolea - Marius Popescu clasa A2 - Rally 2

  • Locul 1 in clasamentul echipelor Rally 2.


Dupa 12 ani. In august 2006 echipajul Razvan Trisnevschi - Dan Magos termina Raliul Sibiului pe locul 2 la grupa A. Dupa 12 ani, parafrazand un roman celebru, Raliul Sibiului 2018 de data aceasta pe asfalt, aceeasi doi sportivi, putin mai “prafuiti” reusesc sa se claseze pe acelasi loc 2 la clasa 3 si in plus au punctat in clasementul general.

“Am reusit sa-l contrazicem pe Murphy care spunea ca un lucru care incepe prost se termina si mai prost. Debutul anului competitional a fost de cosmar, cu un raliu al Brasovului cu un abandon foarte scump. A urmat Aradul unde un nenorocit de contact ne-a oprit pe prima proba speciala. La Raliul Harghitei dupa un ritm bun si o clasare buna dupa, prima zi de concurs pe a doua bucla din ziua secunda, am reusit sa facem doua pene si am abandonat din lipsa de roti de rezerva. Am pornit spre Sibiu cu gandul clar de a termina raliul. Si l-am terminat en-fanfare. Dupa o lupta la “baioneta” am reusit un loc 2 in clasamentul clasei 3 si 2 puncte in cel general FIA. De mult nu am mai avut un raliu atat de palpitant. Iesiri in decor, proba speciala cu 3 concurenti in aceeasi secunda, rasturnari de situatii in clasament, au fost cateva ingredient ale “luptei” cu echipajul Cristian Dolofan - Mihai Sandu. Pacat de problemele avute de Rares Tomita, era mult mai frumoasa in trei aceasta intrecere. Ii multumesc lui Dan Magos, Gabi Tiura, Vali Chivu. Felicitari lui Manu Mihalache pentru titlul obtinut, bravo baietilor de la Rally 2 pentru locul 1 cu echipa Sibiu Rally Team si nu in ultimul rand success lui Paul Popa in cariera, iti stau la dispozitie.” ne-a declarat Razvan Trisnevschi.

Campionul national de anul trecut Cosmin Salistean a reusit un parcurs perfect aducand 25 de puncte echipei.

“Initial nu am dorit sa iau startul la Sibiu datorita faptului ca materialul de concurs nu era unul foarte performant. La insistentele lui Dan am venit si nu a fost rau deloc. Cel mai mult ma bucur pentru locul 1 obtinut cu echipa, fiind de altfel o premiera pentru mine faptul ca am facut parte dintr-o echipa oficiala. Multumesc lui Stefan Raita, bravo celorlalti colegi cu mentiune speciala pentru Razvan Trisnevschi - Dan Magos care in limbajul automobilismului sportiv “chiar au mers”. au fost impresiile lui Cosmin Salistean.

Dragos Ghigolea s-a prezentat la start cu o noua achizitie, un Renault Clio RS. Dupa o cursa presarata cu o iesire in decor cu un loc 2 in clasamentul general Rally2 pe proba Nucet, raliul s-a incheiat pentru Dragos si copilotul Marius Popescu cu un loc 5 la cea mai populata clasa din cadrul Rally 2. Cele 10 puncte aduse echipei au contribuit la un reultat excelent.

Mezinul echipei Paul Popa venea la Sibiu dupa un raliu de debut excelent la Iasi. Apeland la un copilot cu experienta si cu titluri de campion in palmares Dumitru Gheorge - campion in mai multe randuri in cadrul Cupei Dacia, juniorul s-a comportat meritoriu reusind sa obtina un rezultat la fel de bun ca la Iasi, locul clasa A3 si locul 2 in clasamentul juniorilor. De asemenea, a fost un component de baza al echipei. ”Rezultat excelent. Multumesc parintilor care au incredere si ma sustin, multumesc lui Dan Magos cel care pot spune ca a fost cel care mi-a deschis portille adevaratelor raliuri, multumesc sponsorilor. Ne vedem la etapa finala de Slalom Paralel pentru a sarbatori impreuna titlul de campion national.”a decarat Paul Popa.

A fost frumos si mai vrem. Cred ca incet, incet reusim sa devenim o echipa si sa ne bucuram la sfarsitul unei competitii de aprecierile si felicitarile primite. Ambitia mea de a inscrie o echipa in cadrul Rally2 a fost privita cu neincredere, dar neincrederea a disparut total si cred ca la anul vom putea fi la start din nou. Despre raliu a spus Razvan mai multe, eu dorind doar sa-i multumesc ca fost un adevarat “varf de lance” si in ciuda faptului ca avem mai multe fire albe, iata ca reusim sa fim competitivi. Un mare BRAVO baietilor din echipa. Vom mai avea surprize anul acesta in care clubul implineste 10 ani. Va asteptam pe toti pasionatii de motorsport in 27.10.2018 la o competitie care se doreste a fi reluata  dupa foarte multi ani. Si tot ca noutate vor fi si premii in bani.” ne-a declarat coordonatorul intregului proict, Dan Magos.

Concluzionad, Raliul Sibiului s-a desfasurat pe parcursul a trei zile cu probe spectaculoase pe drumuri pitoresti din judetul Sibiu. Au fost zile frumoase cu un spectacol agreabil si plin de suspans.

Echipa Sibiu Rally Team nu a incheiat sezonul 2018. In data de 20.10.2018 Paul Popa va incerca sa obtina titlul de campion in clasamentul juniorilor la Slalom Paralel, iar in data de 27.10.2018, consecventi principiilor de a descoprii si promova piloti si totodata de a da ocazia si amatorilor sa incerce experienta unei competitii, clubul va organiza CUPA ROMANIEI - Cupa Sibiului Centenar Romania – viteza in coasta. Amanunte se pot gasi pe site-ul www.sibiurallyteam.ro si pe pagina de facebook a echipei.

Intregul proiect al Sibiu Rally Team este sustinut de MATEC, IFM ELECTRONIC, IFM FACTORY, Compa, actiuni cofinatate de Primaria Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, Hermes Forwards.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri