Raliul Moldovei Bacau

Bacau, 21 iun. - 22 iun. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Sportivi care reprezinta Romania"

Data: 10 Octombrie 2018 / Raliuri

Interesant cum FRAS ocoleste legea (pe care, cateodata, chiar ea a facut-o), iar alteori se impiedica de lege si nu poate nici in ruptul capului sa lase sa-i scape o hachita nepedepsita. Aplicarea legii in functie de interese nu a inventat-o Norris, nici Dragnea, nici macar poporul roman. Dar seninatatea cu care azi taiem sangeros un cap iar maine aparem cu chip de inger si invocam pacea suprema este o trasatura dusa la mare rafinament in Romania.

In loc sa spuna “Anomalii la lotul national format de ACR pentru Masters-ul…” putea sa dea dovada sportivitate si sa dea un comunicat in care sa spuna “Patru piloti romani vor reprezenta Romania la Masters-ul… FRAS a inaintat documentatia catre MTS pentru ca cei patru sportivi sa poata reprezenta ROMANIA ca echipa oficiala!”

Poate ca linia de piloti nu este cea mai buna care se putea face, dar asta nu este o problema. Daca Ramona Rusu va fi pe ultimul loc cu Sandero, macar a facut efortul sa se duca, se va scrie despre ea intr-un comunicat FIA despre “Women in motorsport” si va crea un precedent numai bun de batut de urmatoarea sportiva care va reprezenta Romania. Ne putem gandi rapid la cel putin 150 de piloti in tara asta care sunt mai rapizi ca Vasile Botez dar niciunul dintre acestia nu merge la Maters. Merge la Poiana sau sta cu masina in garaj. Probabil nici Catalin Ghigea si nici Marius Savu nu vor fi printre fruntasi (si pentru ca nu au la dispozitie masini cu care sa emita pretentii), dar conteaza asta chiar asa de mult incat sa dam un comunicat in care sa le spunem o parte din rezultate dar intr-un context care ii arata ca pe niste impostori?! Acesti patru piloti dornici sa faca ceva special au zis ca merg la o competitie prestigioasa si FRAS, chiar cu dreptatea in mana, ar fi putut sa gestioneze mai bine un nou frecus cu ACR-ul.

Andrei Mitrasca

Poate relatia intre FRAS si ACR ar putea fi chiar aceasta: FRAS sa se ocupe de tot ce inseamna competitii in tara iar ACR sa se ocupe de participarea romanilor in competitiile internationale! Nu trebuie sa se iubeasca, se lase vreuna din ele vreo putere celeilalte. O colaborare rece si pragmatica, care oricum se intampla deja, doar ca intr-o atmosfera de eterna tiganeala...

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri