YPF Rally Argentina

Argentina, 25 apr. - 28 apr. 2019
www.rallyargentina.com


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Citroen "l-a transferat" pe Esapekka Lappi

Data: 17 Octombrie 2018 / World Rally Championship

Echipa Citroen Racing vine cu schimbari importante pentru viitorul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri. Dupa ce a anuntat revenirea lui Sebastien Ogier, echipa franceza are un nume nou si in ceea ce priveste pilotul sau secund. Esapekka Lappi va face trecerea de la Toyota dupa finalul actualului an competitional.

In varsta de 27 de ani, Esapekka Lappi ocupa momentan a patra pozitie a clasamentului WRC, urcand de doua ori pe podium. 2018 reprezinta primul sau sezon complet in campionatul mondial, dupa ce in 2017 a mai luat startul alaturi de Toyota in opt etape. Atunci, la doar a patra sa etapa la volanul unei masini WRC, a castigat Raliul Finlandei.

"Bineinteles ca sunt incantat sa ma alatur acestei echipe si sa fiu viitorul coechipier al lui Sebastien. Este o buna oportunitate pentru mine sa ma dezvolt mai departe." a declarat finlandezul

Un rol important in decizia lui Lappi de a semna cu Citroen l-a avut dorinta directorului echipei, Pierre Budar, de a-l aduce. Budar a declarat ca si-a dorit sa aiba doua echipaje competitive iar venirea lui Lappi este o veste excelenta. Cum l-a descris francezul pe Esapekka Lappi in trei cuvinte? "Talentat, determinat si concentrat".

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri