Grand Prix of Azernaijan

Baku, 28 apr. - 28 apr. 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Hamilton in pole position in America. In aceasta seara poate obtine titlul mondial

Data: 21 Octombrie 2018 / Formula 1

Lewis Hamilton a obtinut cel mai bun timp al calificarilor pentru Marele Premiu al Statelor Unite si va ocupa prima pozitie a grilei de start in cursa din aceasta seara. Pilotul britanic al echipei Mercedes este aproape de un moment istoric, obtinerea celui de-al cincelea titlu de campion mondial. Doar doi piloti au reusit aceasta performanta pana acum in istoria Formulei 1, Michael Schumacher si Juan Manuel Fangio.

Inca o data, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot al calificarilor. Pe circuitul de la Austin, britanicul a fost mai rapid cu doar 0.061 secunde decat cel de-al doilea clasat, Sebastian Vettel. Sunt foarte mari sansele ca numele lui Hamilton sa fie trecut incepand de astazi pe lista extrem de exclusivista a celor care au obtinut cel putin cinci titluri mondiale in Formula 1. Asta se datoreaza atat pozitiei sale la start cat si faptului ca Vettel a fost penalizat cu retrogradarea a trei pozitii pe grila din cauza ca nu a redus suficient viteza in timpul afisarii stegului rosu in antrenamente. Iar Hamilton are nevoie sa obtina cu doar 8 puncte mai mult decat Vettel in cursa americana pentru a fi desemnat pentru a cincea oara in cariera campion mondial.

Al treilea rezultat al calificarilor i-a revenit lui Kimi Raikkonen, insa colegul lui Vettel de la Ferrari va urca pe a doua pozitie a grilei. Si urmatorii doi clasati beneficiaza de pe urma penalizarii germanului, asadar Valtteri Bottas si Daniel Ricciardo vor fi plasati pe a treia, respectiv a parta pozitie la start. Coechipierul lui Ricciardo din cadrul echipei Red Bull, Max Verstappen, se va afla doar pe a 15-a pozitie a grilei dupa ce a lovit suspensia masinii si nu a putut continua pana la capat calificarile. 

Marele Premiu al Statelor Unite se va desfasura astazi (21 octomberi), startul fiind programat la 21:10 (ora Romaniei).

In ce conditii poate obtine Lewis Hamilton titlul astazi:

— Daca Hamilton castiga iar Vettel termina pe a treia pozitie sau mai jos

— Daca Hamilton termina pe a doua pozitie iar Vettel pe a cincea sau mai jos

— Daca Hamilton termina pe a treia pozitie iar Vettel pe a saptea sau mai jos

— Daca Hamilton termina pe a patra pozitie iar Vettel pe a opta sau mai jos 

— Daca Hamilton termina pe a cincea pozitie iar Vettel pe a noua sau mai jos 

— Daca Hamilton termina pe a sasea pozitie iar Vettel pe a unsprezecea sau mai jos 

— Daca Hamilton termina pe a saptea pozitie sau mai jos, Vettel va ramane in continuare cu sanse matematice la titlu

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri