Raliul Argesului

Arges, 03 mai - 04 mai 2019


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Fumul de miercuri: "Oameni cu coeficient ridicat"

Data: 24 Octombrie 2018 / Raliuri

Daca ai la dispozitie o parcare si cateva jaloane, poti sa chemi cativa piloti si cativa soferi si sa zici ca ai organizat Cursa Campionilor. Daca ai o masina de clasa 5 si te prezinti la startul unui etape de raliu, nu trebuie sa faci altceva decat sa termini ultima zi de cursa si ai un podium garantat. Nu conteaza daca ai mers tare sau cu spatele. Urci pe podium, iei cupa. Daca iti alegi bine sau cu sansa cursele la care participi, poti sa fii castigatorul unui trofeu international. Da, vorbesc de Alex Filip pe care din fericire il stim ca este rapid si de aceea ne bucuram pentru el, dar rezultatul poate ca ii multumeste pe sponsori dar mai putin pe sportivul Alex Filip, sper. Tin minte lupta dintre el si Edwin Keleti cu masini de grupa A, cu doua roti motrice, care a fost una pe cinste. Sa fie clar, nu cu Alex am o problema, el face foarte bine ce face. Problema mea e cu TER, sau mai degraba cu multitudinea de campionate facute pe genunchi.

Din pacate, motorsportul are tendinta de a se diviza in tot mai multe categorii, discipline si trofee astfel incat daca termini doua curse intr-un sezon, sa urci pe un podium si sa ai un garaj plin de cupe. Prea usor devenim campioni! Am din ce in ce mai mult respect pentru cei care pleaca cu mana goala de la curse si revin la urmatoarea cu aceeasi dorinta de a concura. Daca indiferent de rezultat, faci expunere, ai “obtinut rezultatul scontat”, a fost o “experienta pozitiva”, ai facut o “figura frumoasa”, atunci eu ii prefer pe cei rapizi dar fara expunere. E o optiune de suflet, nu ca nu as stii cat de mult conteaza sa auda lumea de tine sau ca nu am facut si eu tamtam cu rezultate neconvigatoare.

Din fericire, tot motorsportul te poate atrage si iti poate intra in sange atat de mult incat indiferent de starea natiei, a Federatiei, a felului in care se organizeaza etapele, sa o iei de unul singur si sa tragi in sus dupa tine oameni, etape, calitate, tot. Am cateva nume in minte dar cel care merita acum amintit este (sper ca sunteti de acord cu mine) Bogdan Cuzma. Iar daca tot exista etape care sunt foarte bine organizate, de ce nu primesc si la coasta cateva coeficientul de 1,2… Resita fiind neaparat una din ele? Intreb pentru niste prieteni rapizi si cu mai putina expunere…

Andrei Mitrasca

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri