Rally Italy (va fi reprogramat)

Italia, 04 iun. - 07 iun. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Latvala conduce Raliul Spaniei inainte de ziua finala. Ogier si Loeb il urmeaza indeaproape

Data: 27 Octombrie 2018 / World Rally Championship

Raliul Spaniei a oferit in primele doua zile multe rasturnari de situatie. Dupa disputarea a treisprezece probe speciale, pozitia fruntasa este ocupata de Jari-Matti Latvala, care are un avans de 4.7 secunde in fata lui Sebastien Ogier si de 8 secunde in fata lui Sebastien Loeb. Nici urmatorii clasati nu sunt foarte departe, primii sase piloti aflandu-se intr-un interval de doar 16.5 secunde. 

Ott Tanak a terminat ziua de vineri cu un avans considerabil, cel mai apropiat urmaritor al sau, Dani Sordo, fiind la 26.8 secunde in urma. Desfasurarea zilei de sambata a fost afectata de ploaie. PS8, prima speciala, a fost anulata din motive de siguranta, mai multi spectatori fiind pozitionati in zone riscante. Asadar, primele rezultate cronometrate de sambata au venit in urma PS9.

Tanak a inceput in forta, castigand proba si consolidandu-si pozitia de lider. Insa pe urmatoarea proba, estonianul a fost nevoit sa se opreasca si sa schimbe o roata ce a facut pana. Acest lucru l-a facut sa cada pana pe a noua pozitie in clasament si sa se indeparteze de titlul mondial din acest an. In fruntea raliului a urcat Dani Sordo dar spaniolul nu a reusit sa ramana acolo decat pentru o proba. Jari-Matti Latvala devenea lider in urma desfasurarii PS11, fiind urmat in clasament in acel moment de Dani Sordo, Elfyn Evans, Sebastien Loed si Sebastien Ogier.

Sebastien Ogier a reusit sa recupereze mult fata de ziua precedenta si a incheiat ziua de sambata pe a doua pozitie, la doar 4.7 secunde in urma lui Latvala si la 3.3 secunde in fata fostului sau coleg de la Citroen, Sebastien Loeb. Ogier a fost mai avantajat decat Loeb de conditiile meteo de pe probele de sambata dupa-masa, insa nu la fel de bine ca Thierry Neuville. Belgianul de la Hyundai a incheiat ziua pe a cincea pozitie, si se afla la doar 2.9 secunde in urma lui Elfyn Evans si la 12.7 secunde in urma liderului. Dani Sordo a terminat ziua doar pe a sasea pozitie, in fata lui Esapekka Lappi si Ott Tanak.

Clasamentul categoriei WRC 2 este condus de Kalle Rovanpera, care are un avans de 22 secunde in fata lui Jan Kopecky si a localnicului Nil Solans. Echipajul romanesc Simone Tempestini / Sergiu itu au progresat in clasamentul zilei, ajungand pana pe cea de-a sasea pozitie. Din pacate, PS13 a fost cu ghinion pentru acestia, parasind traseul intr-un viraj si nemaireusind sa revina, ceea ce i-a fortat sa abandoneze. Tempestini va reveni duminica in SuperRally.

Clasamentul Raliului Spaniei dupa PS14:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri