Suntem pe Facebook

Stephane Peterhansel, la prima victorie de proba in Dakar 2019

Data: 09 Ianuarie 2019 / Alte competitii

Cel mai de succes concurent din istoria Dakarului, Stephane Peterhansel, a dominat si a castigat ziua a treia. Evolutia sa de astazi l-a urcat zece pozitii in clasamentul general, de pe 13 pana pe pe podium. Al doilea rezultat al zilei i-a revenit lui Nasser Al-Attiyah, care a revenit la conducerea Dakarului. Invingatorul de anul trecut, Carlos Sainz, a pierdut peste 3 ore si sansele de a-si apara titlul.

Stephane Peterhansel a avut un start dificil in actuala editie din Dakar. Pilotul francez care a castigat de 13 ori cea mai celebra competitie de rally raid a pierdut aproximativ 20 de minute in ziua secunda cand a ramas impotmolit in nisip. El a declarat ca problemele electronice ale Mini-ului sau l-au deconcentrat si l-au facut sa faca o greseala de incepator. Mr. Dakar a fost ieri ajutat sa plece mai departe de catre interventia colegului Cyril Despres. Astazi, lucrurile au stat altfel pentru Peterhansel, care a obtinut cel mai bun timp al probei cu o lungime de 331 km.

Al doilea clasat a fost Nasser Al-Attiyah, pilotul Toyota ajungand la finish cu 3 minute si 26 de secunde in urma lui Peterhansel. Al-Attiyah "a beneficiat" de problemele pe care colegul sau Giniel de Villers le-a avut astazi, trecand in fruntea clasamentului general.De Villiers a preluat conducerea intrecerii doar pentru o zi, astazi oprindu-se la jumatatea probei speciale si nereusind sa porneasca mai departe.

Al-Attiyah are un avans de 6 minute si 48 de secunde in clasamentul general in fata lui Yazeed Al-Rajhi. Castigatorului de ieri, Sebastien Loeb, nu i-a mers la fel de bine si astazi. Campionul din WRC a pierdut 38 de minute si ocupa a opta pozitie in clasamentul general. Carlos Sainz (foto sus) a avut probleme si mai mari, rupand suspensia stanga fata dupa primele zeci de kilometri, ceea ce l-a intarziat cu 3 ore si un sfert.

Xavier de Soultrait (Yamaha) a obtinut prima victorie de proba din cariera in Dakar. Pablo Quintanilla (Husqvarna) este noul lider al acestei categorii, incheind ziua pe locul secund, in fata lui Kevin Benavides (Honda). Liderul clasamentului general dupa proba de ieri, Joan Barreda, s-a retras din concurs dupa ce a ramas blocat pe proba. Romanul Emanuel Gyenes (KTM) a incheiat ziua pe a 51-a pozitie si ocupa al 52-lea loc in clasamentul general.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri