Vodafone Rally de Portugal

Portugalia, 30 mai - 02 iun. 2019
www.rallydeportugal.pt


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dupa primele 9 speciale, Sebastien Ogier conduce Raliul Mexicului 

Data: 09 Martie 2019 / World Rally Championship

Sebastien Ogier este lider in Raliul Mexicului la finalul zilei de vineri, fiind ferit de probleme mari, in timp ce pentru echipa Hyundai a fost o zi de cosmar. Thierry Neuville este clasat doar al saselea, la peste un minut in spate, in timp ce ceilalti doi colegi ai sai au abandonat de pe pozitii fruntase. Elfyn Evans ocupa momentan locul secund, fiind aflat la 14.8 secunde in urma lui Ogier si la 6.3 secunde in fata lui Kris Meeke.

Sebastien Oier a avut o zi aproape perfecta in Raliul Mexicului. Francezul reintors la Citroen a scos maximul din cea de-a a treia pozitie la start, surclasandu-si clar rivalii la titlu, pe Ott Tanak si Thierry Neuville. Ogier a castigat jumatate din cele opt probe ale zilei, printre care si cea mai lunga speciala a raliului, El Chocolate (31.57 km), iar singura problema intampinata a fost o pana pe PS7. 

Andreas Mikkelsen conducea raliul mexican la mijlocul zilei de vineri, castigand doua din cele trei probe parcurse. Sebastien Ogier a fost cel mai rapid pe cealalta speciala si avea un handicap de doar 1.6 secunde fata de prima pozitie. Totul s-a terminat pentru Mikkelsen pe prima proba de dupa trecerea prina parcul de service. Norvegianul a rupt suspensia dupa ce a lovit un bolovan, abandonand. Ogier a preluat conducerea insa avea doar 1.9 secunde in fata altui pilot Hyundai, Dani Sordo. Spaniolul se afla la primul sau raliu din acest an si avea sperante la o pozitie buna dupa ce anul trecut a incheiat pa a doua treapta a podiumului. Insa o problema tehnica (probabil una electrica) l-a fortat si pe el sa abandonze, pe PS7.

Asadar, la finalul zilei, in urma lui Sebastien Ogier se afla Elfyn Evans, respectiv Kris Meeke. Liderul clasamentului general WRC, Ott Tanak, a avut o misiune dificila, fiind primul pe traseu si avand rolul de a curata drumul. Estonianul a recuperat foarte bine pe final, avand cel mai bun timp pe doua din ultimele trei probe, si a urcat pana pe un nesperat loc 4. El are totusi 37.1 secunde in urma lui Ogier. Pe de alta parte, Esapekka Lappi a pierdut timp pe finalul zilei, incheind al cincelea. El detine aceasta pozitie dupa ce cel aflat in fata sa, Jari-Matti Latvala, a abandonat din cauza unei probleme la alternator. Thierry Neuville este doar al saselea, la peste un minut in urma liderului Ogier. Belgianul a avut a doua pozitie la start, pierzand timp important si din cauza unei pene.

Astazi se va desfasura cea mai lunga zi a raliului, fiind programate noua probe speciale.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri