Vodafone Rally de Portugal

Portugalia, 30 mai - 02 iun. 2019
www.rallydeportugal.pt


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier conduce in Mexic, Tanak s-a apropiat de locul secund

Data: 10 Martie 2019 / World Rally Championship

Norocul tine cu cei puternici. Pe prima speciala de sambata, Sebastien Ogier a lovit un bolovan cu roata dreapta fata, facand o pana. Francezul nu a pierdut insa contactul cu pozitia de lider pentru ca proba a fost anulata dupa ce coechipierul sau, Esapekka Lappi, a gresit pe o franare, blocand masina pe marginea traeului. Inainte de ultimele trei probe de duminica, Ogier are un avans de 27 secunde in fata lui Elfyn Evans. Ott Tanak s-a apropiat la doar 2.2 secunde de locul secund si va incerca duminica sa ia argintul.

Ziua de sambata a fost cea mai lunga a Raliului Mexicului, programand noua probe speciale. Sebastien Ogier a avut cea mai buna pozitie pe drum, in urma rezultatelor de vineri. Insa campionul era sa piarda sansa la victorie dupa ce a parcurs o buna bucata a primei probe a zilei pe pana. Timpii aratau ca va cadea pana pe a patra pozitie dar speciala a fost anulata. Cu doar 800 de metri de parcurs, Esapekka Lappi a gresit franarea intr-un viraj de stanga, masina alunecand pe margine. Totusi, jumatate din fata a ramas pe traseul ingust si nu a mai putut fi miscata, asa ca oficialii au decis anularea probei. Ogier a scapat cu bine si nu a mai avut probleme pana la finalul zilei, avand un avans confortabil si o mare sansa la inca o victorie in Mexic.

Kris Meeke a fost incredibil de rapid pe aceeasi speciala, si a sarit de pe a treia pe prima pozitie. El si Elfyn Evans au au fost singurii care au trecut de Lappi in regim de cursa inainte de anulare. Totusi, pilotul Toyota a facut la randul sau o pana pe urmatoarea speciala, PS11, si a decis sa nu opreasca pentru a o schimba, pierzand peste un minut si jumatate si locul de podium. Asadar, Elfyn Evans si-a pastrat al doilea loc iar pe a treia pozitie urca Ott Tanak. Estonianul a fost primul pe drum vineri, curatand traseul, insa acum se afla intr-o pozitie mult mai buna. Liderul campionatului a fortat in a doua parte a zilei, apropiindu-se la doar 2.2 secunde de Evans.

Thierry Neuville ocupa a patra pozitie, fara mari sanse de a prinde podiumul. Insa, la cate pene de cauciuc s-au intamplat pana acum, poate insa spera. Kris Meeke este al cincelea, in fata pilotilor WRC2. Faptul ca etapa mexicana a atras putini participanti, le da oportunitatea unor piloti inscrisi in Rally2 sa obtina puntce. Jari-Matti Latvala este al optulea iar Dani Sordo al zecelea.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri