Vodafone Rally de Portugal

Portugalia, 30 mai - 02 iun. 2019
www.rallydeportugal.pt


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Victorie si in Mexic! Sebastien Ogier a castigat doua din primele trei etape

Data: 10 Martie 2019 / World Rally Championship

Sebastien Ogier a obtinut maximum posibil in Raliul Mexicului. Campionul mondial din ultimii sase ani a castigat etapa desfasurata pe macadam si a fost cel mai rapid pilot de pe powerstage, intorcandu-se in Europa cu 30 de puncte. Desi este a doua victorie din primele trei etape ale acestui sezon, Ogier nu a preluat conducerea clasamentului general. Lider in WRC ramane Ott Tanak, cel care a incheiat Raliul Mexicului pe locul secund, in fata lui Elfyn Evans.

Prin readucerea lui Sebastien Ogier in echipa cu care a debutat in raliuri, Citroen a inceput sa castige din nou. Parcursul si rezultatul lui Sebastien Ogier din Mexic ne demonstreaza ca victoria de la Monte Carlo nu s-a intamplat din greseala. Fiind desfasurat pe macadam, primii piloti la startul probelor mexicane au fost dezavantajati, avand rolul de a curata traseul de stratul de praf de deasupra. Editia din acest an, parca mai mult decat in anii trecuti, a adus multe pene de cauciuc (cauzate de impactul puternic al pneurilor cu bolovanii de pe traseu) dar si probleme tehnice (oarecum obisnuite in Mexic datorita altitudinii mari la care sunt situate traseele specialelor). Ogier a fost al treilea la start in prima zi, in urma lui Ott Tanak si a lui Thierry Neuville. El a beneficiat vineri de problemele avute de cei din fata sa, Andreas Mikkelsen si Dani Sordo, incheind ziua pe prima pozitie. Desi vineri a incheiat si el pe pana o proba, consecintele nu au fost prea mari. 

Un episod interesant i s-a intamplat lui Sebastien Ogier pe prima speciala de sambata. Atunci a facut inca o pana iar pana la finalul probei era inca multe de mers. Abandonul coechipierului sau, Esapekka Lappi, si blocarea traseului cu masina sa, au fortat oficialii sa anuleze speciala iar pe Ogier l-a tinut in lupta pentru victorie. Francezul a avut sambata alti doi rivali la locul intai insa a reusit sa se desprinda pana la finalul zilei. Kris Meeke, care a trecut la conducere cu avans de 1.3 secunde in urma PS10 a mers pe pana mare parte din proba urmatoare, pierzand mult timp, iar Elfyn Evans nu a reusit sa tina pasul cu ritmul impus de Ogier. 

Ott Tanak a fost primul pe drum vineri, dar a luptat din rasputeri pentru a se mentine in lupta. Pilotul Toyota a incheiat ziua intai pe a patra pozitie si a reusit, la randul sau, sa treaca de Meeke si Evans. Locul doi in Mexic il mentine pe Tanak pe prima treapta a clasamentului general WRC, la 4 puncte in fata lui Ogier si la 10 puncte in fata lui Thierry Neuville. Pilotul belgian a terminat al patrulea in Mexic, in urma lui Elfyn Evans. Neuville a avut si el parte de o pana vineri si a terminat pe aceasta pozitie doar datorita problemelor intampinate de ceilalti concurenti. Kris Meeke a terminat al cincelea, in fata castigatorului categoriei WRC2, localnicul Benito Guerra Jr.

A patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri se va desfasura la finalul lunii martie, pe asfaltul din Corsica. 

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri