WRC - Rally Italia Sardegna (va fi reprogramat)

Italia, 04 iun. - 07 iun. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Neuville, victorios in Corsica! Dezamagire pentru Evans

Data: 31 Martie 2019 / World Rally Championship

Thierry Neuville trecea pentru prima data la conducerea Raliului Corsicii sambata seara, dupa disputarea ultimei speciale a zilei. Elfyn Evans i-a dat o replica pe masura pe prima din cele doua probe programate duminica, fiind mai rapid cu 16 secunde decat pilotul belgian. Insa, desi a luat startul pe powerstage cu un avans de 11.5 secunde, Evans a facut pana si a parcurs ultimii kilometri pe janta, pierzand peste un minut si, implicit, victoria. Galezul s-a clasat doar al treilea, in urma lui Sebastien Ogier.

Raliul Corsicii 2019 a insemnat lupta dintre Ott Tanak si Elfyn Evans pentru victorie. Asta pana la finalul zilei de sambata, cand Tanak a avut parte de pana pe PS11 si a cazut de pe prima pe cea de-a saptea pozitie. Cu un ritm mai bun, Thierry Neuville nu l-a lasat "sa respire" pe Evans si a devenit pentru prima data lider al raluiului in urma PS12, ultima proba de sambata. Cu 4.5 secunde de recuperat, Evans "a zburat" pe prima din cele doua speciale ale zilei finale, luandu-i 16 secunde lui Neuville. Asadar, inainte de powerstage galezul pornea cu un avans de 11.5 secunde in fata belgianului.

Pe ultima proba, Thierry Neuville a fost mai lend cu 11.8 secunde decat Kris Meeke, detinatorului celui mai bun rezultat, si s-a aratat dezamagit la final. Asta se intampla insa inainte de a sti ca Evans a facut o pana iar roata a inceput sa i se dejanteze inainte cu 6 km de finish. Echipa M-Sport privea cu neputinta cum Evans se tara pe traseu, pierzand secunde dupa secunde si o victorie cu care este putin probabil sa se mai intalneasca in acest an.

Asadar, Thierry Neuville a obtinut in Corsica prima victorie din 2019 si, mai important, a trecut in fruntea clasamentului WRC. El are in acest moment cu 2 puncte mai mult decat Sebastien Ogier, cel care a incheiat pe un nesperat loc secund. Deasemenea, Hyundai a urcat pe prima pozitie in clasamentul echipelor, devansand Citroen cu 12 puncte. Elfyn Evans a incheiat totusi pe podium cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri dar pleaca cu un gust amar de pe insula franceza.

Dani Sordo a avut o contributie importanta la bagajul de puncte obtinut de Hyundai, terminand intrecerea cu al patrulea rezultat. In urma sa s-au clasat Teemu Suninen si Ott Tanak. Masinile Citroen au fost dificil de manevrat pe probele din Corsica si, chiar daca Ogier a incheiat in final al doilea, nu s-a pus nici macar o data problema ca el sa lupte la victorie. Pentru Esapekka Lappi a fost si mai rau, terminand doar pe 7, in fata lui Sebastien Loeb si a lui Kris Meeke.

La prima etapa de mondial cu noul Hyundai i20 WRC, Simone Tempestini si Sergiu Itu, au avut probleme tehnice vineri, parcurgand doar jumatate din probele programate pentru prima zi. In aceste conditii, restul raliului s-a transformat pentru ei intr-un test oficial, clasandu-se doar pe 11 in categoria WRC 2. Raul Badiu si Gabriel Lazar au obtinut in Corsica primele puncte din Junior WRC. Cei doi romani au incheiat pe a saptea pozitie in cea de-a doua etapa a acestui campionat.

Pentru cea de-a cincea etapa, Campionatul Mondial de Raliuri ajunge in America de Sud, Raliul Argentinei fiind programat pentru 25-28 aprilie. 

Clasamentul Raliului Corsicii:

Clasamentul general WRC dupa primele patru etape:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri