F1 - Austrian Grand Prix

Spielberg, 05 iul. - 05 iul. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Valtteri Bottas, pole position in China

Data: 13 Aprilie 2019 / Formula 1

Liderul clasamentului general al Formulei 1, Valtteri Bottas, a obtinut cel mai bun timp al calificarilor pentru Marele Premiu al Chinei. Este prima data in acest an cand Bottas va lua startul de pe prima pozitie, fiind insotit pe prima linie a grilei coechipierul Lewis Hamilton. In urma lor se vor afla pilotii Ferrari, Sebastian Vettel si Charles Leclerc.

Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot de pana acum in China, obtinand timpii cei mai buni atat in antrenamente cat si in sesiunile de calificare. In Q3, invingatorul etapei din Australia s-a instalat pe prima pozitie inca de dupa primul tur cronometrat, imbunatatindu-si rezultatul in turul final. Lewis Hamilton s-a apropiat cat de mult a putut de timpul lui Bottas, insa nu a reusit sa isi devanseze colegul de la Mercedes. Cei de la Ferrari vor lua startul de pe a doua linie a grilei de start, Sebastian Vettel ocupand a treia pozitie iar Charles leclerc pe cea de-a patra. Diferenta dintre acestia a fost de doar 0.017 secunde. 

Doar reprezentantii a cinci echipe au ajuns in Q3, iar distributia lor pe grila este una simetrica, fiecare echipa avand pilotii pe cate o linie. Cea de-a treia le apartine celor de la Red Bull, Max Verstappen clasandu-se in fata lui Pierre Gasly. Urmeaza cei de la Renault, cu Daniel Riccierdo pe a saptea pozitie si cu Nico Hulkenberg pe cea de-a opta. Haas incheie top 10, cu Kevin Magnussen in fata lui Romain Grosjean. Insa niciunul dintre componentii echipei americane nu au reusit sa realizeze vreun tur cronometrat in Q3, fiind incurcati de trafic pe finalul calificarilor.

Marele Premiu al Chinei se va desfasura maine (duminica), incepand cu ora 9:10.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri