ADAC Rallye Deutschland

Germania, 22 aug. - 25 aug. 2019
www.adac-rallye-deutschland.de


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Inainte de ziua finala, Tanak este lider in Chile. Ogier si Loeb il urmeaza

Data: 12 Mai 2019 / World Rally Championship

Pe parcursul zilei de sambata, Ott Tanak si-a marit avansul in fruntea Rally Chile si este aproape sa obtina cea de-a doua sa victorie din 2019. Doi concurenti au abandonat de pe pozitii de podium, Thierry Neuville si Jari-Matti Latvala, Tanak fiind acum urmat de Sebastien Ogier si de Sebastien Loeb.

Inainte de ultimii 58 de km cronometrati programati pentru ziua de duminica, Ott Tanak are un avans de jumatate de minut in fata lui Sebastien Ogier. Estonianul echipei Toyota a castigat doua din cele sase speciale de sambata, tinandu-l pe Ogier la o distanta considerabila pe parcursul intregii zilei. Pilotul francez de la Citroen a riscat in alegerea pneurilor in a doua parte a zilei si a reusit sa aiba un ritm mai bun decat de dimineata. Chiar si asa, in conditii meteorologice proaste, Sebastian Loeb s-a apropiat de concetateanul sau la doar 5.1 secunde.

Liderul clasamentului general dinainte de aceasta etapa, Thierry Neuville, a iesit din joc printr-un accident spectaculos in care s-a rostogolit de mai multe ori dupa o saritura. Atat el cat si navigatorul Nicolas Gilsoul au scapat cu bine, desi au fost transportati cu elicopterul la spital pentru investigatii. Jari-Matti Latvala ocupa a treia pozitie a clasamentului raliului inainte de ultima proba de sambata si incerca sa ii tina piept lui Loeb, care se apropia de el. O problema tehnica dupa impactul cu un bolovan l-a fortat pe Latvala sa "traga pe dreapta" si sa abandoneze pe ultima speciala.

Pe a patra pozitie, la o jumatate de minut in urma lui Loeb, se afla acum Elfyn Evans. Teemu Suninen a urcat pe parcursul zilei de pe a noua pana pe a cincea pozitie, insa duminica trebuie sa ii tina piept lui Esapekka Lappi, aflat la 10 secunde in spate. 

Clasamentul final al primei editii Rally Chile se va decide dupa parcurgerea celor patru probe speciale de duminica.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri