ADAC Rallye Deutschland

Germania, 22 aug. - 25 aug. 2019
www.adac-rallye-deutschland.de


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tanak a castigat Rally Chile, Ogier redevine liderul WRC

Data: 12 Mai 2019 / World Rally Championship

Ott Tanak a castigat editia inaugurala a Rally Chile, cea de-a sasea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. Estonianul echipei Toyota a condus pe parcursul a 15 din totalul celor 16 probe speciale, obtinand a doua sa victorie din acest sezon. Sebastien Ogier s-a clasat al doilea si a redevenit liderul clasamentului general WRC, beneficiind de abandonul lui Thierry Neuville. Ultima treapta a podiumului chilian i-a revenit lui Sebastien Loeb, fiind pentru prima data cand legendarul pilot francez incheie in primii trei alaturi de Hyundai.

Ott Tanak a avut un parcurs dominant pe macadamul din Chile, urcand in fruntea clasamentului raliului dupa cea de-a doua speciala si ramanand acolo pana la final. In ziua de sambata, pilotul Toyota si-a extins avansul pana la jumatate de minut, incheind duminica cu 23.1 secunde in fata lui Sebastien Ogier. Tanak a castigat si powerstage-ul, plecand din Chile cu punctajul maxim. Acest lucru l-a ajutat sa urce pe a doua pozitie in clasamentul WRC, avand momentan cu 2 puncte mai mult decat Thierry Neuville.

Noul lider al clasamentului este Sebastien Ogier, cel care a reusit duminica sa il tina in spatele sau pe Sebastien Loeb, care se apropiase la doar 5.1 secunde de el. Si Ogier a luat puncte importante pe powerstage, mai exact 4, care il ajuta sa aiba un avans de 10 puncte in fata lui Tanak. Ambii au avut de beneficiat de pe urma abandonului lui Thierry Neuville. Belgianul a iesit din concurs in urma unui accident spectaculos, masina sa rostogolindu-se de mai multe ori.

Sebastien Loeb a incheiat al treilea, marcand primul sau podium alaturi de Hyundai. El a fost urmat de echipierii M-Sport, Elfyn Evans si Teemu Suninen. Esapekka lappi s-a clasat al saselea, in fata lui Andreas Mikkelsen si a lui Kris Meeke.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri se va desfasura peste trei saptamani, in Portugalia.

Clasament general Rally Chile 2019:

Clasament general WRC dupa Rally Chile:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri