Raliul Iasului

Iasi, 06 sep. - 07 sep. 2019
www.raliuliasului.ro


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Florian Popescu și Alexandru Gheondea - de trei ori podium la debut în Argeș

Data: 13 Mai 2019 / Raliuri

După un raliu complex, cu probe frumoase, dar cu multe capcane, echipajul 465 - Florian Popescu și Alexandru Gheondea – și-au încheiat debutul în raliuri pe podium: locul 2 în clasamentul debutanților, atât la general, cât și în Cupa Dacia, și locul 1 în Trofeul Logan.


Foto: SIMCAT

“De când mă știu am visat să particip și să ajung pe podium într un raliu. Faptul că acest vis s-a împlinit chiar la raliul de debut este minunat. Am pregătit cu atenție acest raliu, știam că va fi greu, mai ales pentru mine, venind după o perioadă de recuperare destul de lungă, în urma unei interventii chirurgicale complicate anul trecut. Dar și acolo am obținut podium. Raliul Argeșului a fost dovada că munca mea și a lui Alex a dat roade.” a declarat pilotul de raliuri Florian Popescu.

Probele din prima zi de concurs ascundeau multe capcane, așa că Florian si Alex au stabilit un ritm care nu a implicat riscuri inutile. Obiectivul propus fiind finalizarea raliului și parcurgerea a cat mai mulți kilometri de probă specială. Ziua s-a încheiat cu superspeciala din Pitești, o probă solicitantă, având aproximativ 7 km. Echipajul debutant a fost urmărit de pe margine de către cei 12000 de oameni prezenți, dar și de către telespectatorii transmisiunii live, rezultatul fiind unul foarte bun.


Foto: SIMCAT

A doua zi de concurs a adus în fața echipajului 465 poate cele mai frumoase probe de asfalt din campionat. Cetatea Poenari, Piscul Negru, dar mai ales proba regină: Lacul Vidraru. Cei 80 km de „fugă” au pus la grea încercare rezistența fizică și concentrarea echipajului. Adoptând un ritm constant, mai ales pe coborâre, unde proba Lacul Vidraru a fost parțial udată de ploaie, mașina fiind echipată cu pneuri slick, Florian și Alex au încheiat cu bine Raliul Argeșului. Cei doi debutanți s-au urcat de trei ori pe podium, revendicând locul 2 în clasamentul general al debutanților, locul 2 în clasamentul debutanților la Cupa Dacia și locul 1 în Trofeul Logan.


Foto: SIMCAT

Alexandru Gheondea, încântat de rezultat, a declarat: “Este de departe cel mai reușit debut în raliuri pe care l-am avut în viața mea!“, a glumit copilotul. ”Lăsând gluma la o parte, sunt fericit să fiu alături de Florian în urmărirea visului său, vis care a devenit foarte frumos în seara decernării premiilor. Pilotul meu a ieșit victorios dintr-o luptă grea cu cancerul, iar raliurile sunt panaceul de care are nevoie pentru a-și recăpăta pe deplin forțele. Faptul că am fost lângă el este doar un detaliu. Îi mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru răbdare!”


Foto: SIMCAT

Pentru Florian rezultatul de la  Raliul Argeșului semnifică mult mai mult decât raliul de debut, reprezintă împlinirea unui vis din copilărie: “Copil fiind, am fost spectator de multe ori de-a lungul timpului la Raliul Argeșului, atunci când performa echipa de uzină Dacia. În aceeași perioadă în care Titi Aur făcea spectacol cu Toyota Celica, în lupta cu George Grigorescu care alerga cu MaxiMegane. Atunci mi-am promis mie că într-o zi voi parcurge și eu aceste probe și voi fi pe podium. Acest vis, iată, s-a împlinit și, mai mult decât atât, viața mi-a oferit șansa de a-mi transforma pasiunea în profesie, eu fiind trainer de conducere defensivă și pilotaj în cadrul Academiei Titi Aur, iar George Grigorescu este cel care mă îndrumă în cadrul Cupei Dacia. Le mulțumesc și pe aceasta cale!”

Comunicat de presă

 

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri