CNVC - Cupa Reșița

Resita, 04 iul. - 05 iul. 2020
www.cb-rally.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Emil Nestor: Obiectivul meu este sa invat masina si sa merg corect

Data: 08 Iunie 2019 / Coasta

Cu o masina noua, o Norma M20 FC, Emil Nestor a impresionat in debutul sezonului. A obtinut locul secund la Rasnov si a castigat etapa de la Cheile Gradistei. Inainte de a lua startul in Trofeul TOTAL Brasov, Emil a stat de vorba cu noi.

Ai avut un inceput de sezon foarte bun, care a culminat cu victoria de la Cheile Gradistei. Cum a fost?
Da, poti sa spui asta. Dupa cum va spunem si data trecuta, a fost un pic surprinzator pentru mine si cred ca surprinzator pentru toata lumea sa castig etapa. Daca este sa ne uitam strict la rezultate a fost un inceput bun, intr-adevar.

Zi-ne un pic despre masina ta.
Este un prototip Norma. Norma este o fabrica franceza de dimensiuni relativ mici, care face acest prototip si inca un model pentru competitii de tip Le Mans. Masina mea este varianta cu motor Honda K20, dar tunat, care are 320 de cai putere. Are o aerodinamica impresionanta, nu stiu exact ce apasare face dar sigur este undeva apropiata de greutatea masinii, care este de 500 kg. Ar mai fi de zis ca modelul meu, in speta, este pregatit special pentru competitii de viteza in coasta. Tot ce inseamna tuning, care e facut de fabrica, este realizat in acest sens. Masina a apartinut unui pilot de fabrica, care participa la viteza in coasta in Spania.

Cum a fost trecerea de la masina precedenta si care sunt diferentele dintre ele?
Masinile deshise iti ofera alte senzatii pe drum, cu bune si cu rele. Masina pe care o folosesc acum este mult mai aproape de drum, simti mult mai bine traseul. Pe de alta parte, totul este mai amplificat, vantul, vitezele, gropile, se simt mai tare. Altfel, aerodinamica este mut mai buna la masina asta, iar in ceea ce priveste raportul greutate-putere, este tot cam pe acolo, deci acceleratia nu este cu mult mai buna. Dar faptul ca este aerodinamica si foarte usoara, iti da incredere mai mare sa treci prin curbe.

Cum ti se pare campionatul de anul asta?
Sunt multe masini, imi pare foarte bine ca exista concurenta. La aceasta etapa a venit si Silviu (nr. Dumitrescu), care a reusit sa isi faca motorul cu o putere cam in aceeasi zona cu al meu, are si greutatea foarte asemanatoare, deci ar trebui sa fim pe acolo amandoi. Este Lucien (nr. Hora), care stim bine cum merge si ii stim si masina. Apoi baietii cu turismele, Lucian Radut, Bogdan Cuzma, vin tot timpul aproape si sunt trasee care s-ar putea sa ii avantajeze din punct de vedere al puterii. Deci exista concurenta si este foarte bine.

Ce iti doresti de la sezonul asta?
Nu am un obiectiv din punct de vedere al rezultatelor. Obiectivul meu este sa invat masina, sa merg corect, sa nu o lovesc. Sa apuc sa merg de cateva ori pe ploaie, pentru ca asta este punctul meu slab, din cauza ca nu am antrenament, nu am mai mers pe ploaie. Asa ca imi doresc sa prind cateva trasee umede. Se pare ca maine voi avea ocazia. 

Cum este traseul acestei etape?
Este nemaipoimenit. Pentru multi este traseul preferat, asa este si pentru mine.

Bafta!
Multumesc!

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri