Rally Italy (va fi reprogramat)

Italia, 04 iun. - 07 iun. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Kalle Rovanpera va pilota pentru Toyota in viitorul sezon al Campionatului Mondial de Raliuri

Data: 27 Iunie 2019 / World Rally Championship

In varsta de doar 18 ani, Kalle Rovanpera si-a asigurat locul pentru sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Raliuri. Finlandezul va concura la cel mai inalt nivel, la volanul modelulului Yaris WRC al echipei Toyota, urmand sa devina cel mai tanar pilot din istorie al unei echipe de uzina.

Confirmarea oficiala se mai lasa asteptata deoarece Kalle Rovanpera inca este sub contract cu Skoda Motorsport, alaturi de care conduce momentan clasamentul WRC2. Contactat de publicatia britanica Autosport, managerul lui Rovanpera a declarat ca nu se asteapta sa fie probleme din acest punct de vedere.

Tanarul pilot a testat deja Toyota Yaris WRC, in 2017 (foto sus), zvonurile despre o colaborare incepand inca de pe atunci. Se pare ca M-Sport si Hyundai au fost la randul lor interesate de a-l aduce pe Rovanpera din 2020, in timp ce Citroen a confirmat ca ramane cu Sebastien Ogier si Esapekka Lappi pentru anul urmator. Rovanpera ar urma sa piloteze a treia masina a echipei Toyota, ceea ce inseamna ca se va renunta la unul dintre pilotii actuali, Ott Tanak, Kris Meeke si Jari-Matti Latvala.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri