CNRB - Raliul Sibiului

Sibiu, 14 aug. - 15 aug. 2020
www.raliul-sibiului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

9 echipaje se luptă pe asfaltul de la Harghita pentru a patra etapă a Cupei DACIA 2019

Data: 10 Iulie 2019 / Raliuri

La fel ca în anii trecuți, Raliul Perla Harghitei (11-13 iulie) marchează mijlocul sezonului de raliuri și readuce concurenții pe asfaltul din jurul Odorheiului Secuiesc. Într-o configurație identică cu ediția din 2018, echipajele Cupei DACIA vor alerga românește pe 12 probe speciale, dintre care și “regina” Lueta.

Weekendul acesta, 9 echipaje își vor seta din nou Daciile de concurs în configurație de asfalt pentru a disputa clasamentele cupei monomarcă la Raliul Perla Harghitei. Gheorghiu, Sugar și Albuț, primii 3 piloți din clasamentul provizoriu Cupa DACIA vor fi prezenți, însă regula n-2 care se va aplica la finalul anului lasă încă deschisă lupta pentru clasamentele definitive. Singurul echipaj cu un avantaj semnificativ este format din ieșenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii, câștigătorii ultimelor 2 etape, Arad și Bacău.

Prin prisma rezultatelor din primele 3 etape, George Grigorescu, fondatorul și organizatorul Cupei DACIA, discută strategia concurenților din acest sezon și care sunt așteptările pentru restul etapelor: “Evoluția campionatului și clasamentul la zi dovedesc încă o dată cât de mult ‘legea cursei’ poate interveni și schimba probabilități calculate în prealabil.

Astfel, favoriții pe hârtie Andrei Mitre și Cristi Sugarau înregistrat fiecare câte 2 abandonuri, în timp ce gentleman-ul kamikaze Bogdan Gheorghiu, pe care se pariau numărul de ieșiri în decor, a stat cel mai bine pe drum, fiind la ora actuală cel mai performant și implicit liderul Cupei. Dragoș Popa confirmă pe Sandero performanța forma în creștere de anul trecut, dar necazurile tehnice și incidentele de cursă l-au împiedicat să fie în zona fruntașă. Debutanții Răducanu confirmă potențialul de a câștiga clasamentul debutanți dacă vor fi consecvenți la starturile etapelor care urmează. Fetele, în ciuda unui debut cu tobe și surle la Argeș, nu se regăsesc în clasament, ele preferând economia neparticipării la 2 etape pentru a-și finanța două participări la internațional - Rally Sliven și Rally di Roma; scopul scuză mijloacele…Noi la Cupă nu știm dacă să plângem sau să ne bucurăm.

Regula n-2 lasă încă spațiu mult jocurilor de rezultat pentru a doua jumătate a campionatului.”

Lista celor care vor alerga românește în a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri, în ordinea din clasamentul general provizoriu Cupa DACIA:

1.   B. Gheorghiu/A. Pintilii

2.   D. Albuț/C. Bala

3.   C. Sugar/V. Colceriu

4.   S. Procopiu/ M. Stanciu

5.   F. Popescu/A. Gheondea (Logan)

6.   A. Luca/M. Căpeț

7.   A. Mitre/R. Maior

8.   C. Oprea/C. Șocariciu

9.   H. Balea/M. Luncan

 

Raliul Perla Harghitei își invită spectatorii să ia cunoștință cu echipajele la startul festiv de joi, 11 iulie, în Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc. Defilarea prin poarta de start va începe la ora 20:00. Vineri dimineața, 12 iulie, concurenții vor face primii kilometri de teste la shakedown-ul organizat la Forțeni, care se va desfășura în sens invers față de anul trecut.

Concursul începe efectiv vineri după-masa, când la ora 15:28 va lua startul prima mașină pe PS1 Bucin, urmată de PS2 Liban. Seara readuce echipajele în Odorheiu Secuiesc pentru superspeciala spectacol SS Arpad Dietrich.

A doua zi de concurs este formată din bine cunoscuta buclă Văleni - Sânpaul - Lueta, pe care echipajele o vor parcurge de 3 ori. Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sâmbătă seara pe podiumul amenajat în Piața Marton Aron din Odorheiu Secuiesc.

Iată ce spune înaintea acestui raliu pilotul ieșean Bogdan Gheorghiu, liderul clasamentului general provizoriu Cupa DACIA:

“Raliul Harghitei îl vom aborda cu precauție, deoarece anul trecut am ieșit afară chiar în prima probă și pentru mine e ca și cum ar fi prima participare. Dar asta nu înseamnă că nu avem ca principal obiectiv locul 1, obiectiv pe care ni-l propunem la fiecare raliu. Profit de aceasta ocazie să urez succes tuturor concurenților ce vor lua startul  la acest raliu și vă multumesc pentru oportunitatea exprimării gândurilor de mai sus.”

***

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance - servicii de leasing, YATO - marcă de scule și echipamente de lucru mecanice și pneumatice, BOSCH Service - producător piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting - marcă de faruri auto, ORECA - marcă de produse echipamente protecție sport auto, PILOT - marcă de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul matinalului Prietenii de la Zece.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupa DACIA 2019 înainte de a patra etapă, Raliul Perla Harghitei:

10.B. Gheorghiu/A. Pintilii 71p

11.D. Albuț/C. Bala 47p

12.C. Sugar/V. Colceriu 42p

13.V. Răducanu/L. Mandu 41p

14.S. Procopiu/ M. Stanciu 40p

15.F. Popescu/A. Gheondea 36p

16.A. Luca/M. Căpeț 30p

17.A. Mitre/R. Maior 29p

18.D. Popa/S. Colceriu 27p

19.C. Oprea/D. Hațegan 24p

20.H. Balea/M. Luncan 22p

21.D. Mândruț/P.Pîrvan 16p

22.R. Benea/A. Hicea 14p

23.R. Luca/C. Oprea 12p

24.D. Rusciuga/C. Vârban 4p

 

*Se acordă 4p bonus pentru participare

 

Foto de RallyZoom.ro

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri