WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Petter Solberg si fiu sau Oliver vor concura in Raliul Marii Britanii

Data: 27 Iulie 2019 / World Rally Championship

Campionul mondial de raliuri din 2003, Petter Solberg, va reveni in etapa WRC pe care a dominat-o patru ani la rand, Raliul Marii Britanii. Norvegianul va pilota un Volkswagen Polo GTI R5. Tot in etapa britanica si pe o masina similara, isi va face debutul in WRC fiul sau, talentatul Oliver Solberg.

Petter Solberg a fost pilotul care a concurat in premiera cu noul VW Polo GTI R5, debutul noului model avand loc in Raliul Spaniei 2018. El a confirmat ca se va retrage din activitatea competitionala, participarea in Raliul Marii Britanii urmand sa fie ultima aparitie in WRC. Pentru Petter Solberg, raliul gazduit de Tara Galilor are o insemnatate speciala, fiind locul unde a obtinut prima victorie in campionatul mondial (2002), unde a castigat primul si singurul sau titlu si unde a fost imbatabil pana in 2005.

Desi pana acum a concurat cu masini integrale doar in 8 raliuri, Oliver Solberg a castigat jumatate dintre acestea. Printre ele se numara si etapa Campionatului European de Raliuri din Letonia, performanta care l-a facut pe juniorul familiei cel mai tanat invingator din istoria ERC. Ultima "isparava" a lui Oliver cu VW Polo GTI R5 a fost clasarea pe locul 7 in Raliul Estoniei, in urma a sase masini WRC. Solberg Junior are doar 17 ani. 

Raliul Marii Britanii este programat sa se desfasoare intre 3-6 octombrie.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri