TESS Rally

Brasov, 18 oct. - 19 oct. 2019
www.raliulbrasovului.ro

>


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Sebastian Barbu, la prima victorie din carieră

Data: 28 Iulie 2019 / Raliuri

Articol preluat de pe site-ul Federației Române de Automobilism Sportiv (www.fras.ro)


Sibianul Sebastian Barbu a reușit prima sa victorie la general în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, câștigând detașat chiar etapa sa de casă, Raliul Sibiului.


Foto: RallyPhoto Hunters

Pe o Skoda Fabia R5, model pe care îl pilotează, în premieră, din acest sezon, Barbu a obținut o victorie clară, câștigând 8 dintre cele 13 probe speciale desfășurate. În alte trei s-a impus Alexandru Pițigoi, iar Dan Gîrtofan a fost cel mai rapid în alte două probe.

Prima probă specială a fost anulată după ce Simone Tempestini a sărit în decor la doar 800 de metri de la start, iar parcursul celorlalți concurenți era în pericol. De asemenea, power stage-ul a fost anulat din cauza vremii nefavorabile.

După cele două zile de concurs, Sebastian Barbu, cu Bogdan Iancu în dreapta, a fost cronometrat cu 54 de minute și 11 secunde. A fost prima sa victorie la general în cei 10 ani de carieră în raliuri. Până acum, cea mai bună clasare din carieră a fost poziția secundă în Raliul Aradului din 2014.


Foto: RallyPhoto Hunters

Echipajul Dan Gîrtofan / Tudor Mârza, tot pe o Skoda Fabia R5, a încheiat pe 2 la Raliul Sibiului, la 32,6 secunde în spatele câștigătorilor. Este al 9-lea podium consecutiv pe care Gîrtofan îl bifează în etapele naționale, seria începută în toamna anului trecut la Raliul Serbiei.

Vali Porcișteanu a prins in extremis podiumul, reușind să îl depășească pe Alexandru Pițigoi chiar la proba super specială. Pe un Citroen C3 R5 și cu Dan Dobre în dreapta, Porcișteanu l-a depășit cu 2,5 secunde în timpul general pe Pițigoi.


Foto: RallyPhoto Hunters

Pe lângă Tempestini, un alt abandon de marcă a fost cel al câștigătorului din 2018 de la Sibiu, Bogdan Marișca, nevoit să abandoneze pe PS8 din cauza problemelor tehnice.

La Rally 2, victoria i-a revenit lui Bogdan Moldovan, fiind urmat de Lucian Lopazan și de Samuil Mircea. La Raliuri Istorice, cel mai rapid a fost Lorincz Borbely.

Mihnea Mureșan s-a impus atât la Două Roți Motrice, cât și la RC4. O performanță similară, cu două victorii, a fost reușită și de colegul său Norbert Maior, pe prima poziție la Juniori și la RC5.

Ediția de la Raliul Sibiului a Cupei Dacia a fost adjudecată de Cristian Șugar, cel care intră de asemenea în lupta pentru titlu. Dănuț Budai a fost cel mai rapid de la Cupa Suzuki și se îndreaptă spre titlul la cupa monomarcă.

La RC2N, victoria i-a aparținut lui Andrei Gîrtofan, iar la RC3 s-a impus Adrian Teslovan.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop va avea loc în perioada 05 - 06 septembrie la Iași.

Sursa: www.fras.ro

 

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri