TESS Rally

Brasov, 18 oct. - 19 oct. 2019
www.raliulbrasovului.ro

>


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au câștigat Raliul Sibiului 2019

Data: 28 Iulie 2019 / Raliuri

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au avut un weekend perfect și au triumfat în Raliul Sibiului, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri. Pentru echipajul sibian aceasta este prima victorie din carieră în clasamentul general al unei etape din competiția internă.


Foto: Rally Cow

După ce anul trecut Sebastian Barbu și-a trecut în cont titlul de campion la clasa 11, pilotul sibian a reușit să obțină încă o performanță de excepție în acest weekend. Împreună cu Bogdan Iancu, copilotul său, Sebastian Barbu a reușit să câștige în premieră o etapă din Campionatul Național de Raliuri.

Pentru Sebastian Barbu și Bogdan Iancu etapa de la Sibiu era una foarte imporantă în atingerea obiectivului stabilit penru acest sezon, primul în care concurează cu modelul Skoda Fabia R5. “Chiar dacă este primul nostru sezon cu Skoda Fabia R5 mi-ar plăcea să terminăm pe podium în clasamentul general la final de sezon. Și pentru asta avem nevoie de un rezultat bun aici pe teren propriu. Este o presiune suplimentară pentru noi să concurăm la Sibiu, mai ales că este important să adunăm mai multe puncte decât rivalii noștri din clasament”, spunea Sebastian Barbu, înaintea startului în Raliul Sibiului 2019.   

Raliul Sibiului a început joi seara, cu startul festiv, în Piața Mică din Sibiu, iar primele patru probe speciale au fost programate vineri, începând cu ora 15:30. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au început etapa în forță reușind să câștige trei probe speciale, după ce prima a fost anulată din cauza incidentului în care a fost implicat Simone Tempestini, liderul clasamentului general înaintea acestei etape.

Astfel, după prima zi din Raliul Sibiului, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu aveau un avantaj de aproape 24 de secunde față de Valentin Porcișeanu, în lupta pentru pozițiile de pe podium mai fiind implicați și Dan Gîrtofan, Bogdan Marișca și Alexandru Pițigoi.


Foto: Rally Cow

“Am avut un început bun, dar lupta se va da pe probele de sâmbătă. Este un sentiment plăcut să văd că suntem pe primul loc în clasamentul general și asta ne motivează să mergem în același ritm până la final. Va fi o luptă strânsă cu siguranță și nu ne putem permite nici cea mai mică greșeală”, a spus Sebastian Barbu, după prima zi din Raliul Sibiului.

Așa cum anticipa Sebastian Barbu, lupa pentru locurile de pe podium a fost și mai disputată pe specialele de sâmbătă. Echipajul sibian și-a păstrat însă ritmul și a reușit să-și mențină avansul în fața celorlalți pretendenți la victorie. Înaintea super specialei din Sibiu, Sebastian Barbu avea un avans de 30 de secunde față de echipajul aflat pe locul secund.

“Am mai câștigat patru probe speciale, dar în același timp am încercat să nu ne asumăm riscuri inutile. Am învățat din greșelile făcute în etapele de până acum și am ajuns la o singură probă de prima noastră victorie în clasamentul general”, a spus și Bogdan Iancu, copilotul echipajului, înaintea super specialei.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au terminat Raliul Sibiului cu stil, reușind să se impună și pe super speciala din oraș, desfășurată în fața unui public numeros. Astfel, după locul secund din Raliul Aradului 2014, Sebastian Barbu obține prima sa victorie din Campionatul Național de Raliuri.

“E greu să exprim tot ce simt acum. Victoria de la Sibiu este rezultatul munci întregii echipe. Este prima victorie la general din campionat și vreau să o dedic partenerilor noștri, familiei, prietenilor și fanilor de pe probele speciale. Acest succes trebuie sărbătorit împreună. A fost un raliu în care totul a funcționat perfect, de la start până la sosire. Nu am făcu nicio greșeală, am fost rapizi pe fiecare probă și în final am reușit să câștigăm. Este un moment special, mai ales că am obținut acest succes acasă, în fața propriilor suporteri”, a mai spus Sebastian Barbu.

Cu cele 39 de puncte, pentru victoria de la Sibiu, Sebastian Barbu are în total 105,4 puncte și ocupă poziția a patra în ierarhia generală. Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri este programată la Iași, pe 06 - 07 sepembrie.

Echipajul Sebastian Barbu / Bogdan Iancu este susținut în sezonul 2019 de următorii parteneri: vinurile Gorgandin, Yiippi Mango Lifestyle Energy Drink, Indsoft, Geometrica Architects, Eglo Romania, Sorcani Sibiu, D&D Arad, P1, Hankook Tire prin Bucur Tuning și Kron-Tour Lufthansa City Center.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri