TESS Rally

Brasov, 18 oct. - 19 oct. 2019
www.raliulbrasovului.ro

>


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Performanță excepțională pentru echipajul Alexandru Pițigoi – Toni Avram și Porsche la Raliul Sibiului

Data: 30 Iulie 2019 / Raliuri

•          O nouă victorie în clasa mașinilor cu propulsie

•          Primele probe speciale câștigate de o mașină cu propulsie în perioada modernă a raliurilor din România


A cincea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019 s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 26-27 iulie. Cu 15 probe speciale pe o distanță de 123,50 km din totalul de 453,54 km, Raliul Sibiului a reprezentat penultima etapă de asfalt a sezonului.

Fiind programată la doar două săptămâni după Raliul Harghitei, competiția de la Sibiu a fost o nouă ocazie bună pentru Alexandru Pițigoi să participe cu spectaculosul bolid Porsche 911 GT3 și să încerce din nou să se implice în lupta la vârf, împotriva automobilelor cu tracțiune integrală în specificație R5. De data aceasta, în dreapta sa a fost Toni Avram, același navigator cu care participase și anul trecut tot la Sibiu.

Format în mare parte din probe speciale noi, traseul Raliului Sibiului a fost unul rapid și solcitant, descris în câteva cuvinte de Alexandru astfel: “Un traseu complex, în mare parte foarte rapid, cu aderenta variabila si care necesita o mare concentrare din partea ambilor membri ai echipajului”.

După prima zi a raliului, echipajul Pițigoi / Avram se afla pe locul 5 în clasamentul general open, cu toate că cei doi au avut parte de un tete-a-queue pe ultimul viraj al zilei.

Cea de-a doua zi, în care erau programate un total de 11 probe speciale, a început excelent pentru echipajul unicului Porsche din campionat, cu un scracth pe chiar prima specială a zilei, aceasta fiind prima victorie de probă specială pentru o mașină cu tracțiune spate în istoria modernă a raliurilor din România. Continuând într-un ritm foarte bun, după încă 4 probe, Dodo și Toni au urcat pînă pe locul 2 în clasamentul general open!

Pe ultima probă a raliului, super speciala din centrul orașului Sibiu, traseul fiind unul foarte puțin potrivit pentru mașina cu tracțiune doar pe roțile din spate, cei doi au pierdut secunde prețioase, dar au reușit o clasare excelentă, pe locul 4 în clasamentul general, la doar 2,5 secunde de podium.

Alexandru Pițigoi: “Am plecat către Sibiu cu gândul de a repeta performanța de la Harghita și spre bucuria noastră și a susținătorilor noștri, am reușit să o îmbunătățim. Am obținut 3 victorii de probă din cele 13 probe parcurse și asta mă bucură foarte mult, având în vedere faptul că noi suntem singurii cu o mașină de o altă clasă decât R5 care ne luptăm de la egal la egal cu echipajele din fruntea clasamentului. Pentru noi, prima victorie de probă specială cu PORSCHE a fost o mare satisfacție și mă bucur că am reușit să scriem această pagină în povestea raliurilor din țara noastră.

De asemenea, sunt foarte fericit pentru bucuria pe care o facem fanilor de pe marginea probelor, prin evoluția cu o mașină ce iese în evidență din toate punctele de vedere!

Am avut un parcurs bun alături de Toni, mașina a funcționat ireproșabil și singurul regret este acela că probabil am pierdut poziția a doua în clasamentul open din cauza tete-a-queue-ului din prima zi...

Referitor la aspecte organizatorice, consider că s-a luat decizia corectă privind anularea PS14 care ar fi fost extrem de periculoasă în condiții de ploaie, dar în același timp sunt de părere că unele din locațiile cursei, cum ar fi parcul de service nu au fost cele mai indicate și pe viitor ar trebui mai mare atenție la aceste detalii.

Țin să-i felicit pe Sebi Barbu și Bogdan Iancu pentru prima victorie de etapă din carieră, să le mulțumesc susținătorilor noștri și echipei tehnice Omega Motorsport pentru efortul extraordinar pe care îl fac.

Nu în ultimul rând, doresc să îl felicit pe colegul nostru de podium de la clasa 12, Ciprian Lupu, primul pilot în scaun cu rotile din România. Prezența pe podium alături de el a fost un moment special pentru noi.”

În sezonul 2019, Alexandru Pițigoi este susținut de: Mobil 1 prin Star Lubricants, Sun Communication, Ecologic 3R Ambalaje, Standox prin Crominvent, Borsec și Mesange Fromagerie.

Clasament general Open Raliul Sibiului:

 1. 1.         Sebastian Barbu / Bogdan Iancu (Skoda Fabia R5)
 2. 2.         Dan Gîrtofan / Tudor Mârza (Skoda Fabia R5)
 3. 3.         Valentin Porcișteanu / Dan Dobre (Citroen C3 R5)
 4. 4.         Alexandru Pițigoi / Anton Avram (Porsche 911 GT3)
 5. 5.         Zoltan Juhos / Lorand Bako (Skoda Fabia R5)
 6. 6.         Andrei Gîrtofan / Doru Vraja (Subaru Impreza N15)
 7. 7.         Cristian Dolofan / Mihai Sandu (Peugeot 308 T16 R5)
 8. 8.         Bogdan Năstase / Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo)
 9. 9.         Sorin Badea / Dorin Pulpea (Hyundai i20 R5)
 10. 10.       Cristi Timisica / Gabriel Lazăr (Mitsubishi Lancer Evo)

Comunicat de presă

Raliuri

 • CNRD
 • ERC
 • Sprint
 • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

 • Stiri