WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Latvala, lider in Finlada. Primii patru piloti despartiti de doar 2.6 secunde

Data: 02 August 2019 / World Rally Championship

In acest weekend, se desfasoara in Finlanda cea de-a noua etapa a Campionatului Mondial de Raliuri. La finalul zilei de vineri, Jari-Matti Latvala conduce Raliul Finladei, cu un avans de 1.2 secunde in fata coechipierului Kris Meeke. Lupta la varf este una foarte stransa, la inca 1.2 secunde in urma britanicului aflandu-se Esapekka Lappi, in timp ce Ott Tanak este la inca doua zecimi in spatele pilotului Citroen.

Inca de dupa prima speciala a zilei, Ott Tanak s-a pozitionat ca lider al etapei finlandeze. Pilotul estonian avea la mijlocul zilei (dupa PS6) un avans de 5.4 secunde in fata lui Jari-Matti Latvala. Acesta din urma trecuse pe pozitia secunda dupa evolutia de pe PS6 si a mai urcat inca o pozitie, dupa PS7. Asadar, Latvala prelua conducerea raliului sau de casa. Situatia la varf a fost una foarte stransa pe parcursul intregii zile, dar mai ales dupa PS8. Atunci, Latvala se afla in frunte iar in urma sa, la 0.6 secunde, trei piloti imparteau pozitia secunda, Tanak, Meeke si Lappi. Liderul a ramas neschimbat pana la finalul zilei (dupa PS11), in timp cei cei trei din urma sa si-au schimbat pozitiile intre ei. Momentan, Meeke ramane al doile, in fata lui Lappi si Tanak.

Craig Breen a incheiat ziua al cincelea, cu un handicap de 14.2 secunde fata de primul clasat, insa la doar patru zecimi de secunda in urma sa se afla Andreas Mikkelsen. Rivalii la titlul mondial din ultimii ani, Sebastien Ogier si Thierry Neuville ocupa in acest moment doar cea de-a saptea, respectiv a opta pozitie, fiind despartiti de 15.6 secunde.

Din cei trei piloti inscrisi in WRC2 Pro, au mai ramas in cursa doar Kalle Rovanpera si Eric Camilli, finlandezul avand un avans de peste doua minute. Pierre-Louis Loubet conduce categoria WRC2. Nikolay Gryazin este al doilea, la aproape 50 de secunde, iar Takamoto Katsua la inca o zecime in urma. Tom Kristensson este lider in Junior WRC, categorie de unde echipajul nostru, Raul Badiu / Gabriel Lazar a abandonat in urma iesiri in decor.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri