TESS Rally

Brasov, 18 oct. - 19 oct. 2019
www.raliulbrasovului.ro

>


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

2 raliuri încheiate cu succes pentru echipajul Andrei Georgescu / Mihaela Balint

Data: 03 August 2019 / Raliuri

La jumătatea lunii iulie s-a desfășurat Raliul Perla Harghitei, etapa a IV-a a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, etapă care a marcat atât revenirea pe asfalt, după două etape parcurse pe macadam (Arad și Bacău), dar totodată a marcat încheierea a jumătate din calendarul competițional de raliuri. La numai două săptămâni după Raliul Perla Hargitei a avut loc Raliul Sibiului, etapa a V-a în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop, o etapă cu un program nou față de edițiile anterioare.


Foto: RallyZoom.ro

Parcursul excelent avut de echipajul mixt Andrei Georgescu / Mihaela Balint, la Raliul Perla Harghitei, i-au făcut ca la finalul etapei să urce de patru ori pe podium, mai exact, de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru clasamentul concurenților debutanți și pentru Cupa Suzuki, o poziționare secundă pentru Clasa RC5 și o clasare pe locul 3 în clasamentul concurenților juniori. Cele două victorii din clasamentul debutanților și din Cupa Suzuki, le-au adus puncte importante pentru consolidarea locului întâi la debutanți, dar și pentru urcarea pe poziția a treia în cadrul Cupei Suzuki, fiind la egalitate de puncte cu Bogdan Talașman, înainte de etapa sibiană.


Foto: RallyZoom.ro

“Am terminat Raliul Harghitei cu cel mai bun rezultat de-al meu de până acum. M-am simțit foarte bine la comenzile Suzuki-ului Swift, am avut un ritm bun, având parte de o lupta foarte frumoasă până la final. Sunt foarte fericit pentru rezultatele obținute!” a declarat Andrei Georgescu la finalul Raliului Harghitei.


Foto: RallyZoom.ro

Raliul Sibiului a reprezentat o nouă provocare pentru echipajul Andrei Georgescu / Mihaela Balint, prima zi de concurs fiind cu un mic ghinion, automobilul de concurs având probleme tehnice pe una din probele speciale.  Cu toate acestea, în a doua zi a raliului, Andrei a dominat clasamentul debutanților, iar în clasamentul Cupei Suzuki și-a împărțit victoriile de probă specială cu Dănuț Budai și Bogdan Talașman, adjudecându-și victoria pe 4 din 9 speciale desfășurate. Festivitatea de premiere de la finalul Raliului Sibiului, a însemnat pentru tânarul pilot bucureștean două urcări pe podium, una pe cea mai înaltă treaptă în clasamentul concurenților debutanților și o clasare pe locul al treilea în clasamentul Cupei Suzuki.

“După etapa de la Sibiu pot spune că sunt mulțumit de ritmul avut. Din păcate, în prima zi a raliului, Suzuki a intrat în regim de avarie și am parcurs aproximativ 2 km cu o viteză foarte mică. Am făcut mici greșeli, am încercat să recuperez, dar din păcate, ultima proba, Power Stage-ul, s-a anulat. Sunt fericit pentru rezultatele avute la Raliul Sibiului și țin să-mi felicit colegii!” a declarat Andrei Georgescu după Raliul Sibiului.


Foto: RallyZoom.ro

După Raliul Sibiului, Andrei Georgescu este lider detașat în categoria debutanților, cumulând 120 de puncte, fiind și singurul debutant care a trecut pragul de 100 de puncte. Dacă la debutanți, în mare parte, “jocurile sunt făcute”, în clasamentul Cupei Suzuki, Andrei mai are de acumulat puncte, actualmente clasându-se pe poziția a patra, fiind la doar 3 puncte distanță de ocupantul poziției trei (Bogdan Talașman) și la 6,4 de ocupantul poziției secunde (Bogdan Vrabie). Următorul raliu la care va lua startul echipajul Andrei Georgescu / Mihaela Balint va fi Raliul Iașului, programat în perioada 06 - 07 Septembrie.

“După mica pauză competițională din luna August urmează o etapă desfășurată pe macadam și anume Raliul Iașului. În clasamentul general provizoriu al Cupei Suzuki sunt pe locul 4, la doar câteva puncte de locul 2 și 3. La Iași îmi propun o evoluție curată și mai curajoasă ca până acum la etapele de macadam. Să sperăm că voi fi din nou pe podiumul Cupei Suzuki și că voi menține locul întâi la debutanți” a concluzionat Andrei Georgescu.

Echipajul Andrei Georgescu / Mihaela Balint sunt susținuți în sezonul 2019 din Campionatul Național de Raliuri Dunlop de partenerii: Card Oil Avantaj, KFC România, Algernon și AM Garage.

Un articol de Cristi Andrei.

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri