Rally Chile

Chile, 16 apr. - 19 apr. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tanak conduce Raliul Germaniei, Neuville il urmeaza indeaproape

Data: 23 August 2019 / World Rally Championship

La finalul zilei de vineri, Ott Tanak este liderul Raliului Germaniei, castigand cinci din cele sapte probe speciale disputate pana acum. Singurul pilot cu un ritm asemanator este Thierry Neuville, care a incheiat ziua la 2.8 secunde in urma estonianului.

Campionatul Mondial de Raliuri a revenit pe asfalt, in Germania. Ott Tanak si Thierry Neuville s-au duelat pentru prima pozitie, la finalul zilei de vineri fiind despartiti de doar 2.8 secunde. Dupa superspeciala de joi, castigata de Tanak, Neuville a obtinut cel mai bun timp al primei probe de vineri. Insa principalul pilot al echipei Toyota si-a adjudecat urmatoarele doua speciale, avand 3.2 secunde in fata lui Neuville la mijlocul zilei. Desfasurarea buclei de dupa amiaza a fost similara, belgianul fiind cel mai rapid pe prima proba, dar a fost mai lent decat Tanak pe urmatoarele doua.

Al treilea clasat dupa PS7 este Sebastien Ogier, insa la o distanta semificativa. Campionul mondial en titre s-a plans de un comportament subviratoriu, avand si o iesire in afara traseului, si incheie ziua la 21.1 secunde in urma liderului. Dani Sordo era pe a patra pozitie inainte de ultima proba a zilei, aproape de Ogier, insa o problema tehnica la cutia de viteze l-a fortat sa foloseasca doar treapta intai pe speciala finala si sa cada pana pe 9 in clasament. In aceste conditii, Kris Meeke a terminat ziua cu al patrulea timp, la 3.5 secunde in urma lui Ogier si la 2.2 in fata urmaritorului sau, Jari-Matti Latvala. Pe 6 incheie ziua Andreas Mikkelsen, fiind urmat de Esapekka Lappi si Gus Greensmith.

Simone Tempestini si Sergiu Itu se claseaza la finalul zilei de vineri doar pe a 13-a pozitie in WRC 2, avand parte de mai multe probleme. Stephane Lefebvre conduce clasamentul "ligii secunde", fiind urmat de un alt francez, Nicolas Ciamin.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri