F1 - Austrian Grand Prix

Spielberg, 05 iul. - 05 iul. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Anthoine Hubert a decedat in urma unui accidentului in Formula 2. Avea doar 22 de ani

Data: 01 Septembrie 2019 / Formula 1

Weekend trist la Spa-Francorchamps. Tanarul pilot Anthoine Hubert, campionul en titre al seriei GP3, a decedat in urma unui accident suferit in cursa de Formula 2. In varsta de doar 22 de ani, Hubert facea parte din programul Renault F1 dedicat juniorilor.

Anthoine Hubert a murit in urma unui accident teribil ce a avut loc sambata, in timpul cursei de Formula 2 din Belgia. Cursa a fost anulata dupa incidentul petrecut in al doilea tur. In accident au fost implicate monoposturile lui Hubert si cel al lui Juan Manuel Correa, amandoua fiind distruse. Cursa a fost oprita de oficiali insa decesul nu a fost confirmat decat in jurul orei locale 19.

Anthoine Hubert este primul pilot care moare pe circuit in timpul unui mare premiu din 2014 incoace, atunci cand motorsportul mondial l-a pierdut pe Jules Bianchi. Originar din Lyon, Hubert era parte a academiei Renault pentru tinere talente. Si-a inceput cariera in karting in 2004, a castigat Campionatul Francez de F4 iar anul trecut a devenit campion GP3. Anul asta a facut pasul in Formula 2, ultima borna inainte de a-si implini visul de a pilota in Formula 1. Din pacate, acest lucru nu se va mai intampla.

Cursa de duminica din Formula 2 a fost la randul ei anulata dar Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei se va desfasura conform programului. Toate echipele din paddock au transmis condoleante familiei lui Anthoine Hubert.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri