Rally Mexico

Mexic, 12 mar. - 15 mar. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

La finalul zilei de vineri, Esapekka Lappi conduce Raliul Turciei

Data: 13 Septembrie 2019 / World Rally Championship

Pilotii Citroen fac pana acum un raliu excelent in Turcia, ocupand la finalul zilei de vineri primele doua pozitii. Esapekka Lappi s-a instalat in fruntea raliului inca de dupa PS3, nemaicedand acest loc pana vineri seara. Sebastien Ogier il urmeaza, la 17.7 secunde, iar Thierry Neuville asteapta un mic pas gresit, avand doar sapte zecimi de secunda in urma lui Ogier.

Esapekka Lappi si-a castigat pozitia fruntasa in Raliul Turciei in urma evolutiei de pe PS3 Cetibeli (38.15 km), cea mai lunga speciala a intrecerii, si si-a consolidat locul pe a doua trecere ale aceleiasi probe (PS6). Daca finlandezul a castigat PS3, pe PS6 a iesit al doilea, in urma lui Thierry Neuville. Insa performanta sa a fost una de admirat, avand in vederea ca traseul a fost afectat de ploaie iar pneurile lui Lappi nu erau cele mai potrivite. Colegul sau din echipa Citroen, Sebastien Ogier, ocupa peste noapte a doua pozitie, la 17.7 secunde in urma liderului. Campionul en-titre a inceput mai dificil insa a urcat pe locul secund in urma penultimei speciale ale zilei, devansandu-l pe Thierry Neuville. Totusi, belgianul este la doar 0.7 secunde in urma lui Ogier inaintea zilei de sambata.

La volanul Fordului Fiesta, Teemu Suninen s-a interpus intre Neuville si ceilalti piloti Hyundai. Asadar, Suninen este momentan al patrulea, fiind urmat de Andreas Mikkelsen, respectiv de Dani Sordo. Acesta din urma a acuzat probleme cu motorul masinii insa victoria de pe ultima proba l-a urcat pe a sasea pozitie. Kris Meeke este al saptelea, fiind cel mai bine clasat reprezentant Toyota. Britanicul a pierdut mult timp in ploaie si este urmat de colegii Ott Tanak si Jari-Matti Latvala. Liderul campionatului mondial, Tanak, a pierdut timp din cauza unei pene avute pe Cetibeli. Top 10 este completat de Pontus Tidemand.

Jan Kopecky conduce categoria WRC 2 Pro, cu peste un minut in fata lui Gus Greensmith. In WRC 2, Kajetan Kajetanowicz este lider autoritar, cu un avans de 3 minute in fata tuturor.

Dan Terea 
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri