WRC - Vodafone Rally de Portugal

Portugalia, 20 mai - 23 mai 2021
www.rallydeportugal.pt


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Japonia, Kenya si Noua Zeelanda, in calendarul WRC de anul viitor

Data: 27 Septembrie 2019 / World Rally Championship

Calendarul competitional al Campionatului Mondial de Raliuri de anul viitor sufera schimbari importante. S-a renuntat la etapele din Australia, Corsica si Spania, introducandu-se trei tari noi: Japonia, Kenya si Noua Zeelanda. 2020 va fi primul an din istorie in care WRC va ajunge pe 6 continente diferite.

Campionatul Mondial de Raliuri isi dezvolta profilul global, renuntandu-se la doua raliuri europene (continentul cu cele mai multe etape) si introducandu-se trei raliuri "externe". Japonia revine in WRC dupa 10 ani de absenta si va incheia sezonul 2020. Safari Rally din Kenya e una dintre raliurile legendare ale istoriei motorsportului, iar introducerea acestei runde marcheaza revenirea pe continentul african pentru prima data din 2002. Noua Zeelanda revine in calendar dupa 8 ani de absenta.

Australia si-a pierdut locul in WRC, la fel si rundele din Franta (Corsica) si Spania (Catalunya). Se zvonise despre renuntarea la Raliul Germaniei insa pana la urma acest lucru a fost evitat. Totusi, aceasta a fost mutata din mijlocul verii in Octombrie.

Calendarul WRC 2020:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri