Rally Mexico

Mexic, 12 mar. - 15 mar. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tanak conduce Raliul Marii Britanii

Data: 05 Octombrie 2019 / World Rally Championship

Dupa doua zile pline de provocari pentru toti concurentii, Ott Tanak conduce Raliul Marii Britanii. Cu 5 probe ramase de disputat duminica, liderul clasamentului WRC are un avans de 11 secunde in fata lui Thierry Neuville. Sebastien Ogier este momentan al treilea, la inca 6.3 secunde in urma lui Neuville.

Raliul Marii Britanii 2019 a oferit pana acum conditiile clasice, aderenta redusa generata de probe alunecoase, acoperite cu noroi si zone cu ceata. Ott Tanak a preluat conducerea raliului in urma ultimei speciale de vineri, devansandu-l pe Kris Meeke. Localnicul Meeke a inceput foarte bine intrecerea insa nu a putut tine pasul cu ritmul colegului sau. Tanak a castigat o singura proba sambata, superspeciala de final (2.4 km) insa pe parcursul intregii zile a avut o viteza foarte buna, constanta generand rezultatul dorit: consolidarea primei pozitii. Thierry Neuville a fost cel mai rapid pe doua speciale si incheie ziua cu un handicap de 11 secunde. 

La inceputul zilei de sambata, pozitia secunda era detinuta de Sebastien Ogier, insa campionul mondial en titre nu a putut sa isi apere locul in fata lui Neuville. Totusi, francezul are doar 6.3 secunde in urma belgianului, asa ca intregul podium se va juca in ziua finala. 9.2 secunde il desparte pe Ogier de urmaritorul sau, Kris Meeke. Andreas Mikkelsen a reusit sa isi mentina a cincea pozitie, desi Elfyn Evans a pus presiune pe el, castigand primele trei probe ale zilei. Totusi, galezul nu a putut mentine ritmul in a doua parte a zilei, ramanand al saselea. La peste doua minute, Teemu Suninen ocupa a opta pozitie, fiind urmat de Pontus Tidemand si Craig Breen.

Ziua finala include 5 speciale, ce insumeaza 38.42 km.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri