WRC - Renties Ypres Rally Belgium

Belgia, 19 nov. - 22 nov. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tot mai aproape de titlu! Ott Tanak a castigat Raliul Marii Britanii

Data: 06 Octombrie 2019 / World Rally Championship

Pentru prima data in cariera, Ott Tanak a obtinut victoria in Raliul Marii Britanii. Mai mult decat atat, pilotul Toyota a adunat in urma acestei etape maximum posibil de puncte, 30, fiind cel mai rapid si pe power stage. Pe podium au urcat si rivalii lui Tanak la titlul mondial, Thierry Neuville, respectiv, Sebastien Ogier, insa acestia nu au putut tine pasul cu estonianul.

Ott Tanak a castigat fara drept de apel raliul desfasurat in Tara Galilor. Desi diferenta finala dintre el si Thierry Neuville a fost de doar 10.9 secunde, belgianul nu a amenintat locul intai pe parcursul intregului weekend. Dupa ce Kris Meeke a inceput in forta intrecerea, Tanak a preluat conducerea in urma ultimei speciale de vineri, nemaicedand pozitia de lider pana la final. Probele cu aderenta scazuta, pline de noroi si balti, nu i-au pus prea mari probleme estonianului care, desi nu avea nevoie sa riste, "a zburat" si pe power stage, colectand si cele 5 puncte suplimentare. Ott Tanak si-a consolidat pozitia fruntasa in clasamentul general al campionatului Mondial de Raliuri, avand momentan 28 de puncte in fata lui Sebastien Ogier. 

Ogier a ocupat la un moment dat pozitia secunda in raliul britanic insa nu a putut sa ii tina piept lui Thierry Neuville, care l-a devansat. Pilotul Citroen a incheiat al treilea si isi pastreaza locul secund in clasamentul general, cu 13 puncte avans fata de Neuville. Cu doua etape ramase de disputat, Raliul Spaniei si cel al Australiei, Tanak si-a apropiat primul sau titlu mondial.

Kris Meeke a participat si el la punctele adunate de echipa Toyota in Regatul Unit, incheind pe a patra pozitie, la 13 secunde in fata unui alt brtanic, Elfyn Evans. Andreas Mikkelsen s-a clasat al saselea, fiind urmat de Pontus Tidemand si de Craig Breen. 

Clasamentul Raliului Marii Britanii:

Clasament general WRC dupa Raliul Marii Britanii:

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri