Raliul Argesului

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini a obtinut titlul dupa prima zi din TESS Rally 48

Data: 18 Octombrie 2019 / Raliuri

Simone Tempestini conduce TESS Rally 48 dupa prima zi de concurs. Rezultatul obtinut vineri, cumulat cu abandonul lui Valentin Porcisteanu, ii aduce pilotului Napoca Rally Academy cel de-al patrulea titlu de campion national absolut de raliuri al Romaniei si cel de-al doilea consecutiv. Dupa primele trei probe speciale ale raliului brasovean, Tempestini are un avans de 27 de secunde in fata lui Sebastian Barbu, cel de-al doilea clasat, si de 37 de secunde in fata lui Dan Girtofan, ocupantul ultimei pozitii a podiumului provizoriu.

Desemnat in acest an ca etapa finala a Campionatului National de Raliuri Dunlop, Tess Rally 48 are onoarea de a fi gazda luptei pentru titlul national absolut. Simone Tempestini venea cu prima sansa, prin prisma rezultatelor obtinute in primele 7 etape din acest an, dar Vali Porcisteanu putea iesi campion daca ar fi castigat iar "planetele s-ar fi aliniat". Din pacate, atat pentru el cat si pentru show-ul automobilistic, pilotul DTO Rally Team a avut o zi "de uitat". Inca de la shakedown, Porcisteanu a lovit un prag de beton, lovind suspensia masinii de concurs. Echipa sa tehnica a avut la dispozitie o ora sa repare masina, reusind sa o pregateasca de concurs. Vallino a luat startul pe prima proba a zilei, Sacele 1, insa ghinionul l-a lovit din nou, facand pana la ambele roti fata. El a fost depasit pe proba de Simone Tempestini, cel care avea sa obtina cel de-al doilea timp  al PS1, si de Dan Girtofan, cel caruia i-a revenit al treilea timp.

Porcisteanu a trecut linia de sosire in acelasi timp cu Sebastian Barbu, castigatorul de pe Sacele 1, cea mai lunga proba a raliului (23,6 km). Avand o singura roata de rezerva si doua roti ramase fara pneuri, Valentin Porcisteanu, nu a mai ajuns la startul specialei secunde, fiind nevoit sa se retraga. Cu un elan dat de apropierea titlului, Simone Tempestini a castigat a doua proba, Glejarie 1 (13,5 km), iar faptul ca a fost mai rapid cu 12,3 secunde decat Sebi Barbu, l-a facut pe clujean sa treaca in fruntea clasamentului raliului, cu 5,3 secunde avans. Dan Girtofan a obtinut al doilea timp  pe PS2, dar ramanea al treilea in clasamentul general, la 30 de secunde in urma liderului. De tot ce mai avea nevoie Simone Tempestini si Sergiu Itu pentru a obtine un nou titlu, era sa termine cu bine ziua intai, care mai programa doar superspeciala Colina Rally Show. Si au facut-o in stil, castigand proba spectacol. Prin aceasta performanta, Simone Tempestini a devenit pentru a patra oara campion national absolut. Bineinteles, acest lucru ramane sa fie confirmat dupa validarea rezultatelor.

Barbu a avut pe superspeciala doar al 11-lea timp, pierzand 21,7 secunde si terminand ziua la 27 de secunde in urma ocupantului primei pozitii. Girtofan va lua startul pe prima speciala de sambata de pe a treia pozitie a clasamentului raliului, desi a avut al doilea rezultat pe doua din cele trei probe de azi. Andrei Girtofan a avut o prima zi excelenta, fiind al patrulea in clasamentul general, desi piloteaza o masina net inferioara celor R5. Tanarul pilot brasovean este urmat de Bogdan Nastase si de cel mai rapid pilot al categoriei 2 Roti Motrice, Mihnea Muresan. La primul sau raliu dupa teribilul accident din Finlanda, Raul Badiu il urmeaza pe Mihnea in ambele clasamente (2RM si general).

Sambata are loc ultima zi de raliu si de campionat. Cei 80 de kilometri competitivi sunt impartiti in 5 probe, concurentii urmand sa aiba cate doua treceri pe specialele Sacele si Glejarie, si o noua proba, Paltin.

Clasamentul general TESS Rally 48 la finalul zilei intai:

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri