Raliul Argesului

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

TESS Rally 48: Interviu Sebastian Barbu dupa PS6

Data: 19 Octombrie 2019 / Raliuri

Sebastian Barbu ocupa pozitia secunda in clasamentul general TESS Rally 48, avand un avans de 8 secunde in fata lui Dan Girtofan inainte de disputarea ultimelor doua probe speciale. Am stat de vorba cu pilotul sibian la mijlocul zilei de sambata.


                                                                      Foto: Rally Cow

Cum a fost pana acum TESS Rally 48 pentru voi?
Este un raliu frumos. M-am bucurat ca a revenit proba Sacele, pe care am parcurs-o in trecut si cu Dacia si cu Citroen DS3. Glejarie si Paltin sunt ele foarte, foarte interesante. Noi am inceput destul de bine, dar nu stiu de ce ulterior am inceput sa facem greseli. Aseara, la superspeciala, am ratat o franare si am lovit o bordura. Probabil ca acel incident m-a scos un pic din concentrarea mea. Momentan sunt 8 secunde, ce o fi, o fi. Oricum, a fost un super an, in care noi am mers tare, am demonstrat ca avem un ritm bun. Trebuie sa le multumesc baietilor din echipa de asistenta tehnica, partenerilor nostri, prietenilor, fanilor, tuturor celor care sunt alaturi de noi! E o deosebita placere sa mergi pe probe si sa vezi oameni ca la Brasov, ca la Sibiu, ca la Cluj, ca la Harghita, unde sunt fani adevarati si chiar se bucura sa ne vada.

Felicitari pentru acest sezon! Te-ai adaptat foarte rapid la masina si ai avut rezultate excelente.
Nu a fost usor si nu este usor nici acum cu adaptarea. De fiecare data schimbam cate ceva la masina, inca testam. La noi, majoritatea testelor au fost raliurile. Dar, dupa cum iti zIceam, am avut parte in echipa de asistenta tehnica de niste baieti care m-au inteles perfect si care mi-au indeplinit toate dorintele legate de masina. 

Te asteptai sa obtii o victorie la general anul asta? Ti-ai propus asa ceva?
Nici nu m-am gandit la asa ceva inainte. La Sibiu, cunosc Paltinisul cum cunosc brasovenii Poiana, iar din acest motiv, pe Paltinis chiar voiam sa vad cat de departe sunt de Simone. Este drumul pe care am copilarit si pe care il cunosc cel mai bine. Celelalte probe de la Sibiu au fost noi si pentru mine, ca si pentru ceilalti, deci nici nu m-am asteptat la victoria de acolo. Cred ca nici nu m-am bucurat destul si ca nici acum nu constientizez ce a insemnat victoria la general de la Sibiu. Dar sa se termine cu bine acest raliu si vom vedea pe mai departe.

Revenind la Brasov, iti place raliul mai mult in configuratie de asfalt sau de macadam?
Cu siguranta, macadamul este favoritul meu. Asfaltul este foarte rapid, chiar prea rapid pentru tipul asta de masini. Iar la cat de bune si de late sunt drumurile, cred ca asfaltul nu mai este deloc interesant nici pentru noi si nici pentru spectatori.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri