WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Citroen se retrage din WRC, Ogier trece la Toyota

Data: 21 Noiembrie 2019 / World Rally Championship

Echipa Citroen a decis sa se retraga din Campionatul Mondial de Raliuri, motivand aceasta decizie prin plecarea lui Sebastien Ogier la Toyota incepand cu sezonul viitor.

Dupa un an dezamagitor, in care a incheiat pe locul 3 in campionatul destinat echipelor, Citroen a decis sa renunte la participarea in WRC. Aceast rezultat slab s-a intamplat in pofida aducerii multiplului campion mondial, Sebastien Ogier, la inceputul anului. Iar explicatia retragerii echipei face referire tot la Ogier. 

"Ca urmare a deciziei lui Sebastien Ogier de a parasi echipa Citroen Racing la finalul sezonul 2019 al Campionatului Mondial de Raliuri, Citroen a decis retragerea din WRC 2020 in lipsa unui pilot de prima clasa disponibil" este postarea facuta de Citroen Racing pe retelele de socializare.

Conform publicatiei britanice Autosport, Sebastien Ogier urmeaza sa fie anuntat oficial luni ca pilot al echipei Toyota, alaturi de Elfyn Evans si Kalle Rovanpera. Celalalt pilot Citroen, Esapekka Lappi, desi avea contract pe doi ani, a ramas deocamdata fara volan pentru anul viitor.


"Comunicarea nu a fost niciodata punctul forte al celor de la Citroen. Cand declara ca nu sunt piloti disponibili in acest moment, mi se pare o lipsa de respect fata de colegii mei din acest sport" a fost reactia lui Ogier in urma acestui anunt. El a mai adaugat ca unul dintre motivele principale care l-au facut sa paraseasca echipa franceza a fost ritmul incet de dezvoltare al masinii si calitatea materialului de concurs.

Chiar daca masina a fost net inferioara celor Hyundai si Toyota, Sebastien Ogier a obtinut trei victorii si a incheiat al treilea in clasamentul pilotilor.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri