WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Katsuta, 8 etape cu Toyota Yaris WRC in 2020

Data: 18 Decembrie 2019 / World Rally Championship

Protejatul celor de la Toyota, Takamoto Katsuta, face inca un pas spre un sezon complet in WRC. Dupa ce in 2019 a pilotat modelul Yaris WRC in Raliul Germaniei si in Raliul Spaniei, japonezul Katsuta va lua startul anul viitor in 8 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri la bordul modelului Toyota.

in 2020, Campionatul Mondial de Raliuri revine in Japonia. Aceasta este o oportunitate buna pentru producatorul local Toyota sa foloseasca un pilot japonez. Aceasta nu este insa o intamplare singulara, Toyota sprijinind ascensiunea lui Takamoto Katsuta spre cel mai inalt nivel al raliurilor deja de cativa ani. Echipa Toyota l-a pus la incercare pe Katsuta in Raliul Germaniei si in Raliul Spaniei in 2019, in Catalunya incheind pe a zecea pozitie. Tot anul asta, pilotul japonez a castigat etapa WRC 2 din Chile. Pe langa etapa japoneza de anul viitor, Toyota se va mai folosi de serviciile acestora in alte 7 etape.

"Trebuie sa le multumesc foarte mult celor de la Toyota Gazoo Racing si Tommi Makinen Racing pentru ca imi ofera aceasta oportunitate extraordinara. 2020 va insemna o noua provocare pentru mine. Am adunat o experienta buna in urma fiecarei etape de anul acesta, dar faptul ca o sa concurez la nivel inalt intr-o masina WRC reprezinta un pas important. Chiar daca primele mele raliuri cu Yaris WRC au avut rezultate pozitive, stiu ca inca trebuie sa imi inbunatatesc pilotajul pentru a atinge un nivel superior" a declarat Takamoto Katsuta.

Japonezul are 26 de ani si il va avea in dreapta sa tot pe copilotul Dan Barritt.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri