WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Lappi se alatura echipei M-Sport Ford

Data: 02 Ianuarie 2020 / World Rally Championship

Esapekka Lappi a devenit principalul pilot al echipei M-Sport Ford pentru sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Raliuri, alaturandui-se compatriotului Teemu Suninen. Pe langa cei doi finlandezi, care vor face sezon complet, M-Sport ii va da un al treilea Ford Fiesta WRC britanicului Gus Greensmith in 9 din cele 14 etape.

Echipa M-Sport mizeaza in acest an pe tineret. Ramas fara volan in WRC dupa decizia de la finalul anului trecut a celor de la Citroen de a se retrage din campionat, Esapekka Lappi a semnat cu M-Sport. In varsta de doar 28 de ani, Lappi devine cel mai experimentat pilot al echipei ce il va mai folosi pe Teemu Suninen (25 ani) in toate cele 14 etape mondiale. O a treia masina va fi pilotata de Gus Greensmith, in varsta de doar 23 de ani, insa intr-un program ce va include doar 9 etape.

Locul luat de Lappi a ramas liber dupa ce Elfyn Evans a trecut la Toyota. Esapekka Lappi a debutat in WRC cu Toyota, alaturi de care a si castigat in 2017 Raliul Finlandei. El a pilotat anul trecut pentru Citroen, avandu-l coleg pe Sebastien Ogier.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri