Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Terranova trece in fruntea clasamentului general

Data: 06 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Giniel de Villiers a obtinut cel mai bun timp al zilei secunde din Dakar 2020, urcand pana pe a cincea pozitie a clasamentului general. Noul lider al competitiei este Orlando Terranova, cel care a incheiat la putin sub 4 minute in urma lui de Villiers. 

Ziua secunda a intrecerii a programat 367 km cronometrati. Pe langa noutatea absoluta data de traseu (anul asta Dakarul fiind gazduit in premiera de Arabia Saudita), concurentii au intampinat astazi provocari si in ceea ce priveste navigarea. Proba desfasurata intre Al Wajh - Neom a fost prima dintr-o serie de 6 probe in care sportivii au primit roadbook-urile cu doar cateva minute inainte de start, si nu cu o seara inainte ca si pana acum.

Yazeed Al Rajhi (Toyota) s-a aflat la conducere in cea mai mare parte a zilei insa a pierdut mult timp pe final, incheind doar al saptelea. Tot un pilot al unei Toyota a castigat ziua, Giniel de Villiers parcurgand traseul in trei ore si 37,20 minute. Evolutia nefasta de ieri il pozitioneaza momentan pe De Villiers doar pe a sasea pozitie a clasamentului general. Noul lider al clasamentului general este Orlando Terranova (Mini), avand dupa primele doua zile un avans de 4 minute si 43 secunde in fata lui Carlos Sainz. Nasser Al-Attiyah (Toyota) este momentan al treilea, la 6 minute si 7 secunde in urma liderului si la un minut si 15 secunde inaintea urmatorului clasat, Mathieu Serradori (Century).

Sam Sunderland (KTM) a preluat conducerea clasamentului general al categoriei moto dupa ce a terminat ziua secunda al doilea, in urma lui Ross Branch (KTM). Sunderland are acum un avans de doar un minut si 18 secunde in fata lui Pablo Quintanilla (Husqvarna), care este urmat la randul sau, la doar 14 secunde, de Kevin Benevides (Honda). Romanul Emanuel Gyenes (KTM) a incheiat ziua pe pozitia 50 la general si primul in clasa Malle Moto - Original.

Din pacate, Marcel Butuza a abandonat editia aceasta a Dakarului in urma accidentului suferit in prima zi. Se pare ca deocamdata romanul este internat intr-un spital pentru supraveghere medicala, a anuntat Federatia Romana de Motociclism.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri