Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Sainz a castigat a treia zi a Dakarului, devenind noul lider

Data: 07 Ianuarie 2020 / Alte competitii

A treia zi din editia 2020 a Dakarului a dat al treilea castigator diferit, dar si al treilea lider diferit. Astazi, Carlos Sainz a fost cel mai rapid, trecand in fruntea clasamentului general. Spaniolul are in acest moment un avans de aproape 8 minute in fata castigatorului de anul trecut, Nasser Al-Attiyah.

Si astazi, la fel ca in primele doua zile, tot un pilot al unui Mini si-a adjudecat victoria. Carlos Sainz a parcurs cei 427 km de proba speciala in 3 ore si 48,1 secunde, stabilind timpul de referinta. Desi Nasser Al-Attiyah (Toyota) a avut al doilea rezultat, a primit ulterior o penalizare de 3 minute, cazand pe 5 in clasamentul zilei. Totusi, Al-Attiyah este al doilea la general, la 7 minute si 55 secunde in urma liderului. Orlando Terranova, cel care conducea intrecerea la finalul zilei secunde, a ajuns pe a treia pozitie dupa ce a terminat ziua al optulea.

Mr. Dakar, Stephane Peterhansel, a mers in acelasi ritm cu Sainz insa pe final a pierdut aproximativ 10 minute iar acum ocupa a cincea pozitie a concursului, cu un handicap de 19 minute. Peterhansel il are in fata sa pe Yazeed Al-Rajhi.

Clasamentul categoriei moto a suferit modificari dupa incheierea probei. Din cauza problemelor tehnice ale sistemului GPS, ultimii 38 km ai probei nu au fost luati in considerare. Concurenti cu experienta, cum ar fi Toby Price, s-au pierdut in partea finala. Ricky Barbec a castigat ziua, fiind si lider al clasamentului general. Dupa primele trei zile, Brabec are un avans de 4 minute si 43 de secunde in fata lui Kevin Benavides, cel care a urcat o pozitie, pana pe locul secund.

Emanuel Gyenes a avut al 41-lea rezultat al zilei, urcand pe 43 in clasamentul general moto.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri