Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Peterhansel, al patrulea castigator diferit de etapa

Data: 08 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Stephane Peterhansel este al patrulea castigator diferit in primele patru zile ale editiei 2020 din Dakar. Carlos Sainz ramane lider al intrecerii desfasurate in acest an in Arabia Saudita insa Nasser Al-Attiyah s-a apropiat la 3 minute de prima pozitie.

Ziua a patra din Dakar 2020 a constat in parcurgerea a 453 km de proba speciala, despartiti in doua de o zona de 80 km de etapa. Cel mai galonat pilot din istoria Dakar, Stephane Peterhansel, a reusit cel mai bun timp al zilei, ajungand la finish in putine peste 4 ore. El a fost urmat la 2 minute si 26 de secunde de Nasser Al-Attiyah iar la 7 minute si 18 secunde de Carlos Sainz. Avand in vedere ca Sainz conducea in clasamentul general in fata lui Al-Attiyah, diferenta dintre cei doi a scazut in urma rezultatelor de azi. In acest moment, aceasta este de 3 minute si 3 secunde.

Peterhansel a inceput competitia din acest an mai greu dar a reusit sa urce in urma rezultatului de astzi pe a treia pozitie, la 11 minute si 42 secunde in urma liderului. Yazeed Al-Rajhi a terminat ziua cu al patrulea timp si tot pe 4 il gasim si la general, devansandu-l pe Orlando Terranova.

Sam Sunderland a fost cel mai rapid motociclist al zilei insa a primit ulterior o penalizare de 5 minute din cauza depasirii vitezei pe o zona in care era limitare de 30 km/h, picand pana pe 8 in clasamentul zilei. Invingator a devenit Jose Ignacio Cornejo, care se afla pe a treia pozitie a clasamentului general, in urma liderului Ricky Brabec si a lui Kevin Benavides. Acesta din urma a incheiat ziua al doilea, la 35 de secunde in urma lui Cornejo.

Romanul Emanuel Gyenes a avut cea mai buna clasare de pana acum in clasamentul moto, incheind al 38-lea. Satmareanul este acum pe 41 in clasamentul general. El a reusit a treia victorie de etapa in categoria Malle Moto - Original din 4 posibile.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri