Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Carlos Sainz, lider la jumatatea Dakarului. Mani Gyenes a urcat pe 34 

Data: 10 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Stephane Peterhansel a fost cel mai rapid in a sasea zi din Dakar 2020, scazand din diferenta pe care o are de recuperat fata de locul doi al clasamentului general, ocupat acum de Nasser Al-Attiyah. Carlos Sainz a incheiat etapa cu al doilea timp, consolidandu-si pozitia de lider al intrecerii. Prima editie Dakar desfasurata in Arabia Saudita  a ajuns la jumatate, maine fiind zi de odihna.

A sasea zi de Dakar a constat din 830 km, din care 477 km cronometrati. Stephane Peterhansel a stabilit timpul de referinta, fiind mai rapid cu un minut si 21 de secunde decat cel aflat la conducerea clasamentului general, Carlos Sainz. Lui Nasser Al-Attiyah i-a revenit al treilea rezultat, distantandu-se la 7 minute si 48 de secunde de locul intai. Pilotul quatarez are un avans linistitor in fata lui Peterhansel, de peste 16 minute.

Yazeed Al-Rajhi a terminat al patrulea, pozitie pe care o ocupa si in clasamentul raliului. Orlando Terranova a pierdut timp important astazi dar inca ocupa al cincelea loc, cu peste 6 minute avans in fata lui Mathieu Sarradori.

Ricky Brabec a castigat etapa in categoria moto, extinzandu-si avansul in pozitia de lider, la aproape 21 de minute, in fata lui Pablo Quintanilla. Toby Price a picat pe a treia pozitie in urma rezultatelor de astazi, dar este foarte aproape de Quintanilla.

Asa cum ne-a obisnuit in sezoanele trecute, Emanuel Gyenes a inceput sa urce tot mai mult in clasamente. Romanul a incheiat ziua al 34-lea in clasamentul general moto si pe pozitia secunda la Malle Moto - Original. Mani continua sa conduca in categoria Male Moto - Originals, avand un avans de peste o ora, iar in clasamentul general a urcat pana pe 34.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri