Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Carlos Sainz si-a extins avansul la 10 minute

Data: 12 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Carlos Sainz a castigat cea mai lunga proba a actualei editii din Dakar, ce a constat din 546 km, consolidandu-si pozitia de lider. Pilotul spaniol are acum fix 10 minute avans in fata celui de-al doilea clasat, campionului en titre Nasser Al-Attiyah.

Dupa ziua de pauza programata la mijlocul intrecerii, astazi s-a desfasurat cea mai lunga proba speciala din Dakar 2020. Carlos Sainz este singurul concurent care a ajuns pana acum la 3 victorii de etapa, stabilind cel mai bun timp al zilei la finalul celor 546 km cronometrati. Din nou, Nasser Al-Attiyah a incheiat al doilea, cu 2 minute si 12 secunde in urma lui Sainz. In aceste conditii, avansul lui Sainz in clasamentul general auto a ajuns la exact 10 minute.

Stephane Peterhansel a fost deschizator de drum astazi, fiind prins din urma de Carlos Sainz. Insa Mr. Dakar a reusit sa recupereze si sa incheie aceasta zi lunga cu un handicap de doar 2 minute si 53 de secunde. Peterhansel ramane al treilea in clasamentul intrecerii, la 19 minute in urma lui Al-Attiyah.

Din pacate, ziua a fost marcata de decesul veteranului Paulo Goncalves, care concura la clasa moto. Victoria acestei categorii i-a fost acordata lui Kevin Benavides, dupa ce acesta s-a oprit sa il asiste pe Goncalves. Benavides conducea in clasament inainte de accidentul portughezului. In afara de Benavides, mai multi motociclisti s-au oprit pe proba la locul unde era Goncalves. Tuturor le-a fost acordat timp de catre organizatori. Ricky Brabec continua sa conduca in clasamentul general, cu 25 de minute in fata lui Pablo Quintanilla.

Romanul Emanuel Gyenes a terminat al doilea in clasamentul Malle Moto - Original, acolo unde este lider cu un avans de o ora si 25 de minute. El a incheiat pe 31 in clasamentul general moto, urcand pe 33 in clasamentul intrecerii.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri